Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Prijevoz isključivo za zdravstvene djelatnike s otoka

15.04.2020. 09:05


Prema nalogu Županijskog stožera civilne zaštite, od jučer je, kako je potvrdio direktor Liburnije Edvin Šimunov, započeo autobusni prijevoz zdravstvenih djelatnika na relaciji luka Gaženica – Autobusni kolodvor.
-Treba naglasiti da se radi o posebnoj liniji za potrebe prijevoza zdravstvenih djelatnika OB Zadar, s obzirom da je u tu svrhu Županijski civilni stožer stožer mobilizirao Liburniju, potvrdio je Šimunov, te je poručio kako se ne radi o javnom prijevozu putnika, nego isključivo o prijevozu onih djelatnika koji se nalaze na spisku, a koji je Liburniji dostavila Općina Preko.
Podsjetimo, od pojave pandemije koronavirusa načelnik Općine Preko Jure Brižić i direktor Liburnije Edvin Šimunov stavili su se na raspolaganje Stožeru civilne zaštite Zadarske županije, kako bi se što brže organizirao prijevoz za djelatnike Opće bolnice Zadar, a koji žive na otocima. Kao što je u više navrata rečeno, djelatnici bolnice do jučer su se morali snalaziti na razne načine kako bi od Gaženice došli do svog radnog mjesta. Međutim, kako je Šimunov potvrdio, tome je došao kraj, jer su vozači Liburnije i autobusi na raspolaganju djelatnicima bolnice, a organizirano je čak pet izvanrednih linija s Autobusnog kolodvora, dok ih je iz Gaženice čak tri.
– Nakon što je obustavljen javni prijevoz, mi smo autobuse odmah prozračili, dezinficirali i podmazali, tako da su sada kao novi, rekao je Šumunov.
Prema riječima, direktora Liburnije, vozni red autobusa za potrebe zdravstvenih djelatnika s Autobusnoh kolodvora je u: 06:10, 10:10, 12:10, 15:40, te u 19:40 sati, dok je iz Gaženice za Autobusni kolodvor u: 06:25, 11:55, te u 19:00 sati.