Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Predstavljen prvi dio programa za lokalne izbore

15.04.2021. 12:45


Danas je, s početkom u 12 sati, na zadarskom Forumu koalicija "Srcem za Zadar" održala konferenciju za medije na kojoj je predstavljen prvi dio Programa za lokalne izbore pod nazivom "Gospodarstvo, zapošljavanje i razvoj".
Na konferenciji za medije sudjelovao je kandidat za gradonačelnika Zadra Marko Vučetić, kandidat za zamjenika gradonačelnika Daniel Radeta, te Marijana Botić i Zdenko Jukić.
Program koalicije predstavljen je u pet dijelova, a odnose se na gospodarstvo, zapošljavanje i razvoj, upravljanje gradom i borbu protiv korupcije, prostorno uređenje, javni prostor i promet, obrazovanje, znanost, sport i kulturu te na kraju briga za ljude.
– Od danas krećemo s drugim dijelom kampanje koji se odnosi na iskazivanje brige, pozitivnih emocija i pozitivnih političkih sadržaja kojima se diže kvaliteta života u gradu Zadru i kojima se na najbolji mogući način iskazuje briga i skrb prema građanima grada Zadra, rekao je na početku Vučetić te je nadodao kako se prvi dio programa kampanje odnosi na gospodarstvo zapošljavanje i razvoj, a taj dio programa predstavila je Marijana Botić, županijska vijećnica Akcije mladih.
– Cilj kampanje je fokusirati se na problem koji su Zadrani označili kao najveći, a to je nezaposlenost u našem gradu, a iz koalicije upućuju kako će se posvetiti upravo rješavanju tog problema.
Naš program je program skrbi za gospodarstvo, za društvo, za ljude i za razvoj, rekao je Vučetić te je dodao kako bez ljudi nema grada, a bez gospodarstva nema razvoja a njihov je cilj, kaže Vučetić, usrećiti građane.
Okupljenima se predstavio i Zdenko Jukić predsjednik zadarskog ogranka stranke Centar koji je naglasio važnost velikih investicija na zadarskom području kao bitan element u gospodarstvu jedne županije, a naglasak treba staviti na mikro i mala poduzeća.
Daniel Radeta naglasio je kako je program cjelovit i opširan, ali usmjeren k rješavanju problema u Zadru, a i on je kao najveći istaknuo nezaposlenost.
– Program smo podijeli u pet cjelina jer je u izradi sudjelovalo pet stranaka, ali smatramo kako je opširan i jezgrovit. Nit vodilja bila nam je nezaposlenost u našem gradu i rješavanje upravo tog problema, a bit programa i svega što radimo je otvaranje novih radnih mjesta, istaknuo je Radeta.