Za odstrijeljenu divlju svinju 500 kuna

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Općina Pašman novčano stimulira lovce
Zbog povećanog broja divljih svinja na području općine Pašman utvrđuje potreba za novčanom stimulacijom za odstrel tih životinja. Za svako odstrijeljeno grlo divlje svinje Općina će isplatiti 500 kuna na teret općinskog proračuna. Odstrel se treba provoditi sukladno odredbama Zakona o lovstvu
Marko MRKONJIĆ/ PIXSELL
Dokaz o odstrjelu predstavljat će obrazac ovjeren od strane lovnika LD-a Pašman

Zbog sve većih problema koje mještanima stvaraju divlje svinje na otoku Pašmanu, načelnik Općine Pašman je 13. travnja donio Zaključak o novčanoj stimulaciji odstrela divljih svinja.

U Zaključku se navodi da se zbog povećanog broja divljih svinja na području općine Pašman utvrđuje potreba za novčanom stimulacijom za odstrel tih životinja. Za svako odstrijeljeno grlo divlje svinje Općina će isplatiti 500 kuna na teret općinskog proračuna. Odstrel se treba provoditi sukladno odredbama Zakona o lovstvu.

U svrhu verifikacije odstrjela Općina je osnovala posebno tročlano Povjerenstvo s predstavnicima Općine i Lovačkog društva Pašman. Dokaz o odstrelu predstavljat će obrazac ovjeren od strane lovnika LD-a Pašman (potvrda o odstrelu) verificiran i od strane novoosnovanog Povjerenstva.

Ovom mjerom se želi potaknuti lovce na rješavanje problema s kojim se stanovnici otoka bore već duže vrijeme, a to je uništavanje poljoprivrednih površina i sve češće približavanje divljih svinja naseljenim područjima.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)