Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

“Diplomirao” 21 agent

Autor:

14.05.2009. 22:00
“Diplomirao” 21 agent

Foto: Vedran SITNICA



Na području Zadarske županije trenutačno radi 200-tinjak agencija i poduzeća koji se bave prodajom i posredništvom u prodaji nekretnina, a do sada je stručne ispite položilo 49 polaznika stručnog osposobljavanja


U Županijskoj komori Zadar jučer su dodijeljene potvrde o položenom stručnom ispitu za 21 agenta posredovanja u prometu nekretninama. Potvrde je agentima uručio Pero Anić, predsjednik strukovne skupine agencija za promet nekretninama.
Program stručnog osposobljavanja u suradnji s resornim ministarstvom provodi Sektor za trgovinu Hrvatske gospodarske komore, a u čijoj nadležnosti je i promet nekretninama na području Hrvatske.
Prema Zakonu o posredovanju u prometu nakretninama agenti s položenim stručnim ispitom stječu pravo upisa u Imenik agenata pri Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva, a potom i u Imenik HGK-a.
 – Čestitam svima na uspjehu i nadam se da ćemo i pored ovakve krize poslovati uspješno. To vam svima želim, rekao je Pero Anić. Dodao je da se sad otvara prilika da svi posrednici i agencije nekretninama usklade svoja poslovanja. Prema njegovim riječima kupci i prodavatelji trenutačno lutaju između brojnih agencija gdje ostavljaju svoje oglase. Anić zato smatra da bi se posrednici i agencije trebali dogovoriti o svom poslovanju i na taj način spriječiti lutanje od agencije do agencije.
Na području Zadarske županije trenutačno radi 200-tinjak agencija i poduzeća koji se bave prodajom i posredništvom u prodaji nekretnina, a do sada je stručne ispite položilo 49 polaznika stručnog osposobljavanja.
Jučerašnji dobitnici diploma su: Boris Vladičić, Marin Begonja, Hrvoje Ivković, Helena Profaca, Gordana Žigun, Marija Begonja, Krešo Buljat, Dalibor Buškulić, Martina Furčić, Ivica Stulić, Zdenko Huzjak, Ivo Kalajdžić, Emanuel Keškić, Sandra Krneta, Živko Olujić, Dragan Tacović, Brankica Uhoda, Sanela Vidić, Gordana Ivanika, Ivo Moković i Nikolina Došen.