Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Gužva na castingu za statiste filma “Raj na zemlji”

Autor: Irena Jurjević

14.05.2009. 22:00
Gužva na castingu za statiste filma “Raj na zemlji”

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Dok su u Zadru na castingu uglavnom bile žene, na Pagu je situacija bila obrnuta – tamo su se uglavnom prijavljivali muškarci


Na castingu za novi film Ognjena Sviličića radnog naziva “Raj na zemlji” održanom ispred hotela Kolovare jučer je vladala velika gužva. I ovog puta se pokazalo da su Zadranke nešto hrabrije od Zadrana (ili možda samo više željne slave) pa su tako više od polovice okupljenih bile žene.
 Riječ je o castingu za novi dugometražni igrani film čije snimanje prema scenariju Ognjena Sviličića priprema Maxima film d.o.o. iz Zagreba, a za koji je potrebno oko stotinjak statista. Ispred hotela Kolovare se okupilo njih pedesetak.
– Jako smo zadovoljni odazivom. Jučer smo imali casting na Pagu na kojeg se odazvalo tridesetak ljudi. U Zadru se odazvalo oko 40-50 ljudi, s tim da najviše statista treba za scenu koja se snima na Pagu, objasnio nam je pomoćnik redatelja Igor Miklošić.
– Potrebno je osamdeset gostiju koji će sjediti u kafićima te dvadesetak ljudi koji će biti prolaznici na rivi. Pag u filmu glumi mali gradić u Dalmaciji u koji dolaze glavni likovi te odsjedaju u hotelu, nakon čega iz tog gradića odlaze na izlet na Velebit.
– Na planini nam ne trebaju statisti, ali su potrebni na trgu gdje imamo prolaznike. Statisti su nam potrebni i za scenu u kojoj imamo grupicu turista s vodičem i goste kafića, Valentino i Roko u Pagu koji će u filmu imati ulogu kafića na Pagu. Fora je u tome što su ti kafići puni i ima mjesta jedino za stol gdje su dva lika koja pozovu druga dva lika da im se pridruže, jer drugdje nema mjesta, pojašnjava Miklošić. Što se tiče mogućih novih audicija, o tome će se razmišljati naknadno.
– Sve ovisi koliko ćemo imati statista kada se sve skupi, onda ću znati kako dalje. Svi koji se prijave za casting, ostave i svoj broj telefona, pa ako nemam dovoljno ljudi, onda prvo njih zovem i pitam imaju li još nekoga tko je zainteresiran, a nije znao ili mogao doći na casting. Budemo li održavali još jedan casting on će biti u Zadru, zaključio je.
Dok su u Zadru na castingu uglavnom bile žene, na Pagu je situacija bila obrnuta – tamo su se uglavnom prijavljivali muškarci. Svi oni će na svoj angažman na filmu potrošiti oko šest sati:
– U ovom trenutku planiramo da će snimanje te scene trajati oko četiri sata. Ljude smo zamolili da dođu ranije, pošto nemaju toliko iskustva sa statiranjem, a i da bi naše cure iz garderobe i šminke mogle promijeniti nekoga tko se krivo obukao ili sl. Statisti će doći oko dvanaest sati, raditi od dva do šest sati popodne. Organiziran je i autobusni prijevoz, a za angažman će biti plaćeni 150 kuna po osobi, s isplatom istog dana “na ruke”, pojasnio je Miklošić.
 Cijela ekipa, zajedno s glumcima, a s njima je i nekadašnja zvijezda erotskih filmova Sylvia Kristel, tijekom trajanja snimanja odsjesti će u hotelu Alan u Starigradu, no oni još nisu stigli u Hrvatsku. Snimanje je predviđeno od 19. svibnja do 7. lipnja, na lokacijama u Starigradu – Paklenica, Parku prirode Velebit i u gradu Pagu.