IZBORI 2009: LIŠANE OSTROVIČKE

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Lisane
Lišane Ostrovičke

Na mjesto načelnika Općine Lišane Ostrovičke kandidirala se jedino Ivana Dević, HDZ. Za izbor članova Općinskog vijeća kandidiraju koalicija HDZ-a i HSS-a, HSP i SDSS. Do zatvaranja ovog broja nismo uspjeli stupiti u kontakt s kandidatom SDSS-a Željkom Medićem.

HDZ: Braštine ključ za malo poduzetništvo

Otvaranje poslovnog objekta Braštine, stambeno zbrinjavanje, sportska dvorana i razvoj obiteljskog gospodarstva su projekti s kojima na izbore izlazi HDZ-ova kandidatkinja Ivana Dević.

- Poslovni objekt Braštine je objekt na kojem ustraju svi načelnici Općine jer je ključ pokretanja malog poduzetništva. U poslovnom objekt bi trebale biti smješteni uredi općine, trgovina, frizerski salon, pošta, poljo-ljekarna i ljekarna, ugostiteljski sadržaj. Osim što bi se postiglo povećanje prihoda Općine, zaposlilo bi se 20-ak stanovnika, a kvaliteta života bi bila nemjerljivo bolja u usporedbi sa sadašnjom, kaže Dević.

Po pitanju stambenog zbrinjavanja Općina će pružiti svu stručnu i pravnu pomoć obiteljima kako bi ostvarile svoja zakonska prava. Dević posebno istiće kako mladi u Lišanima zaslužuju ravnopravno odrastanje kao i u ostalim dijelovima Hrvatske. Izgradnjom sportske dvorane će se obogatiti kulturni, sportski i društveni život mladih u Lišanima koji je za sada minimalan.

Kad govori o poljoprivredi Deviuć ističe poljoprivredno zemljište Bara koje je za sada dano lokalnom stanovništvu na korištenje.

- Potrebno je napraviti plan upravljanja poljoprivrednom površinom Bara. Po tom je pitanju prošli načelnik već nešto odradio, a mi ćemo nastojati da mještani budu zadovoljni te da mogu kvalitetno obrađivati zemljište i od toga živjeti, kaže Dević.

HSP: Uzgraditi mjesnu vodovodnu mrežu

HSP u Lišanima Ostrovičkim u nadolazeće izbore ulazi s mladim snagama i hrvatskim braniteljima, a nositelj liste je Mario Mamić.

- Na prvom mjestu našeg programa je sportska dvorana. Nju pod hitno treba izgraditi i prepustiti mladima koji sada u nedostatku sportskih terena moraju odlaziti u Benkovac. Potrebno je završiti polosvni objekt Braštine u kojem će se nalaziti nove općinske prostorije, poslovni prostori, ali i sala za vjenčanje pa naši ljudi više neće morati ići u Dugopolje, kaže Mario Mamić.

U program HSP-a spada i uređenje stambenih zona koji bi se stavili na raspolaganje mladim obiteljima i na taj način im se pomoglo riješiti stambeno pitanje. Tu je i razvoj poljoprivrede, izgradnja mjesne vodovodne mreže kako se ne bi dogodilo da magistralni cijevovod prođe kraj Lišana, a mještani ostanu bez vode.

Među planove HSP-a spada i izgradnja spomenika za sve stanovnike općine Lišane Ostrovičke koji su se borili za hrvatsku državu u Drugom svjetskom ratu i Domovinskom ratu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno