Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

IZBORI 2009: LIŠANE OSTROVIČKE

Autor:

14.05.2009. 22:00
IZBORI 2009: LIŠANE OSTROVIČKE


Na mjesto načelnika Općine Lišane Ostrovičke kandidirala se jedino Ivana Dević, HDZ. Za izbor članova Općinskog vijeća kandidiraju koalicija HDZ-a i HSS-a, HSP i SDSS. Do zatvaranja ovog broja nismo uspjeli stupiti u kontakt s kandidatom SDSS-a Željkom Medićem.
HDZ: Braštine ključ za malo poduzetništvo
Otvaranje poslovnog objekta Braštine, stambeno zbrinjavanje, sportska dvorana i razvoj obiteljskog gospodarstva su projekti s kojima na izbore izlazi HDZ-ova kandidatkinja Ivana Dević.
– Poslovni objekt Braštine je objekt na kojem ustraju svi načelnici Općine jer je ključ pokretanja malog poduzetništva. U poslovnom objekt bi trebale biti smješteni uredi općine, trgovina, frizerski salon, pošta, poljo-ljekarna i ljekarna, ugostiteljski sadržaj. Osim što bi se postiglo povećanje prihoda Općine, zaposlilo bi se 20-ak stanovnika, a kvaliteta života bi bila nemjerljivo bolja u usporedbi sa sadašnjom, kaže Dević.
Po pitanju stambenog zbrinjavanja Općina će pružiti svu stručnu i pravnu pomoć obiteljima kako bi ostvarile svoja zakonska prava. Dević posebno istiće kako mladi u Lišanima zaslužuju ravnopravno odrastanje kao i u ostalim dijelovima Hrvatske. Izgradnjom sportske dvorane će se obogatiti kulturni, sportski i društveni život mladih u Lišanima koji je za sada minimalan.
Kad govori o poljoprivredi Deviuć ističe poljoprivredno zemljište Bara koje je za sada dano lokalnom stanovništvu na korištenje.
– Potrebno je napraviti plan upravljanja poljoprivrednom površinom Bara. Po tom je pitanju prošli načelnik već nešto odradio, a mi ćemo nastojati da mještani budu zadovoljni te da mogu kvalitetno obrađivati zemljište i od toga živjeti, kaže Dević.
HSP: Uzgraditi mjesnu vodovodnu mrežu
HSP u Lišanima Ostrovičkim u nadolazeće izbore ulazi s mladim snagama i hrvatskim braniteljima, a nositelj liste je Mario Mamić.
– Na prvom mjestu našeg programa je sportska dvorana. Nju pod hitno treba izgraditi i prepustiti mladima koji sada u nedostatku sportskih terena moraju odlaziti u Benkovac. Potrebno je završiti polosvni objekt Braštine u kojem će se nalaziti nove općinske prostorije, poslovni prostori, ali i sala za vjenčanje pa naši ljudi više neće morati ići u Dugopolje, kaže Mario Mamić.
U program HSP-a spada i uređenje stambenih zona koji bi se stavili na raspolaganje mladim obiteljima i na taj način im se pomoglo riješiti stambeno pitanje. Tu je i razvoj poljoprivrede, izgradnja mjesne vodovodne mreže kako se ne bi dogodilo da magistralni cijevovod prođe kraj Lišana, a mještani ostanu bez vode.
Među planove HSP-a spada i izgradnja spomenika za sve stanovnike općine Lišane Ostrovičke koji su se borili za hrvatsku državu u Drugom svjetskom ratu i Domovinskom ratu.