Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

IZBORI 2009: POVLJANA

Autor:

14.05.2009. 22:00
IZBORI 2009: POVLJANA

Foto: Alenka FESTINI



Kandidati za načelnika Općine Povljana ocjenjuju dosadašnju vlast te iznose smjernice programa svoje stranke. Za Općinsko vijeće natječu se četiri liste i to: HSS, HSLS, HDZ i Nezavisna lista Petra Tičića.
Ivica Pogorilić, kandidat HDZ-a,HSS-a i HSLS-a
-Program ovi triju listi jest prvenstveno zalagati se sa socijalnu i natalitetnu politiku naše Općine budući da smo svjesni činjenice da su ljudi najveće bogatstvo. Naš program usmjeren je na poticanju, da se svakoj obitelji za novorođeno dijete izdvoji iz proračuna 5.000 kuna, a svakoj obitelji za treće dijete 20.000 kuna.Svakoj novoj obitelji koja krene s izgradnjom obiteljske kuće Općina će pomoći sufinancirati u visini od 50.000 kuna u nabavci građevinskog materijala. Kao i do sada nastavljamo s programom dodijele stipendije svim studentima, svim osnovcima ćemo financirate udžbenike, a srednjoškolcima koju polaze školu u Zadru putne troškove. U cilju kvalitetnog socijalnog programa uskoro krećemo u izgradnji novog dječjeg vrtića, te će Općina sufinancirati boravak djece u toj predškolskoj ustanovi.
Za kvalitetan razvoj naše Općine realizirati ćemo poslovnu zonu te omogućiti razvoj poduzetništva i obrtništva kako bi se otvorilo oko 50 novih radnih mjesta. U cilju razvoja turizma osigurat ćemo kreditnim sredstvima razvoj malog poljoprivrednog turističkog domaćinstva. Ulagati ćemo u uređenje plaža, putova, biciklistički staza, te u razvoj kompletne infrastrukture. Ostvarit ćemo program geodetskih izmjera povljanskog polja, te projekt navodnjavanja ovog poljoprivrednog bogatstva, ali nastavljamo i s poticanjem poljoprivrede i stočarstva kao pomoć svim našim mještanima.
Petar Tičić, nezavisni kandidat
– Glavni program naše liste je prvenstveno raditi i djelovati na način za opstanak i povratak Povljanaca u Povljanu. Zalagati ćemo se za razvoj kvalitetnog poduzetništva kako bi posao moglo naći veliki broj naših mještana ali poticat ćemo i samozapošljavanje. Kroz program socijalne politike stvoriti ćemo uvjete za pružanje potpore mladima u stanogradnji te proračunskim sredstvima financijski pomoći kroz razne potpore mladim bračnim parovima i novorođenčadi. Realizirati ćemo programe potpore u zbrinjavanju starih i nemoćnih osoba, te programe u podizanju duhovne i materijalne kvalitete življenja. U cilju kvalitetnog razvoja gospodarstva naš program je usmjeren na kvalitetan razvoj turizma i to zdravstvenog karaktera poput izgradnje lječilišnog kampa s mogućnošću komercijalnog i suvremenog korištenja ljekovitog blata. Naravno, nismo zaboravili program otvaranja sirana, vinarija, uljara, klaonica, te osnivanje poljoprivredne Zadruge što je važno za kvalitetna razvoj poljoprivrede i stočarstva. Kroz socijalnu politiku, stvorit ćemo uvjete za izgradnju Doma za stare i nemoćne osobe. Osigurati sredstva za stipendiranje studenata i učenika, te financijske pomoći u postdiplomskim studijima.