Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Nema Zagreba prije Šibenika

Autor: Matej Lordanić

14.05.2009. 22:00
Nema Zagreba prije Šibenika

Foto: Sebastian GOVORČIN



Ne idemo u Šibenik s mišlju da će to biti nova rutinska pobjeda. Idemo tamo odigrati maksimalno koncentrirano, isto kao i protiv Cibone, Splita ili Zagreba – kaže Stipčević


Razigravač Zadra Rok Stipčević se nakon punih mjesec dana vratio. U četvrtfinalnoj utakmici Eurokupa u Torinu Rok je u jednom padu slomio drugu metakarpalnu kost lijeve šake zbog čega je točno mjesec dana bio van stroja. Vratio se u utakmici protiv Dubrovnika u Gospinom polju gdje je, prema riječima trenera Sagadina “izgledao smiješno”, da bi nakon samo tri utakmice izgledao puno bolje. To je važno i za trenera Sagadina kojemu je Stipčević jedan od stožernih igrača.
– Ulazimo u završnicu Prvenstva Hrvatske što je po mom mišljenju kruna čitave sezone. Nema vremena ni za jedan dan opuštanja jer je svaki dan bitan. Trebamo ispraviti, koliko je to moguće, neke sitnice na kojima radimo iz treninga u trening. Nadam se da ćemo iz utakmice u utakmicu biti sve bolji, jer zaista dobro treniramo. Rad se uvijek vraća i naplaćuje. Nemamo se čega bojati, jer radimo dobro. Maksimalno se koncentriramo na svaki trening i svaku utakmicu. Već se sada okrećemo sljedećem treningu i prvoj sljedećoj prepreci, odnosno utakmici protiv Šibenika- rekao je Stipčević čija je momčad protiv Cedevite bez većih problema upisala pobjedu. Stipčević je postigo 15 poena, uz sedam asistencija.
– Utakmica protiv Cedevite za nas je bila dobar trening. Moramo svaku utakmicu odrađivati maksimalno, jer u završnici nema prostora za opuštanje. Jedna utakmica odlučuje puno toga i zato se već sada okrećemo Šibeniku. Ići ćemo iz dana u dan do kraja sezone.
Posljednja utakmica prije početka doigravanja je gostovanje u Šibeniku.
– Ne idemo u Šibenik s mišlju da će to biti nova rutinska pobjeda. Idemo tamo odigrati maksimalno koncentrirano, isto kao i protiv Cibone, Splita ili Zagreba. Ni od koga nismo bolji ako igramo barem na 70 posto. Moramo igrati maksimalno i tek tada se možemo nadati pobjedi. Svi u Hrvatskoj su dodatno motivirani na Zadar, sigurno će biti i Šibenik. Potreban je nužan oprez, ali i koncentracija i želja za pobjedom. Trebamo tu energiju i rad pretočiti u utakmicu. Ne bježim od uloge favorita, ali to treba dokazati na parketu. Ne treba se dokazivati preko medija, parket je jedino mjerilo i tamo se sve pokazuje.
Gledate li ipak jednim okom prema polufinalu doigravanja? Tamo će vas najvjerojatnije čekati Zagreb.
– Iskreno, ne. Koncentrirani smo samo na prvu sljedeću prepreku, u ovom slučaju Šibenik. U isto vrijeme kada mi igramo protiv Šibenika, Cibona igra protiv Zagreba. Još ne znamo sa sigurnošću tko je naš protivnik u polufinalu, iako je Cibona u toj utakmici favorit. Imaju skup odličnih pojedinaca koji čine snažan kolektiv. Vrhunska su momčad što su dokazali ulaskom u Top 16 Eurolige i finale NLB lige te osvajanjem Kupa. Igraju odlično, ali favoriti ne pobjeđuju uvijek. Zagreb isto tako ima odličnu momčad i u toj utakmici svatko ima svoje šanse, ali ja ne bih ulazio u detaljnije prognoze.


 OZLJEDA JE PROŠLOST




Stipčević je dugo vremena bio izvan stroja. Od Bilbaa u Torinu nije igrao sve do utakmice protiv Dubrovnika u gostima. Potpuni povratak je uslijedio protiv Dubrovnika na domaćem parketu kada je Rok za 22 minute postigao 21 koš uz sedam skokova, da bi sada protiv Cedevite ponovno bio jedan od istaknutijih.
– To je iza mene, više uopće ne razmišljam o ozljedi. Nadam se da ću pomoći momčadi i da ćemo zajedno napraviti što bolji rezultat. Vjerujem u momčad. To su sve odlični momci van parketa i odlični suigrači na parketu. Također, stručni stožer na čelu s trenerom Sagadinom je odličan. Sve je jako dobro posloženo i napredak je očit.


 KADETI U KOPRIVNICI


U utakmici prvog kola poluzavršnice Prvenstva Hrvatske za kadete Zadar je u Koprivnici pobijedio Kvarner 121:93 (34:22, 32:15, 24:27, 31:29). Zadrane su predvodili Emilio Banić s 24 poena (šut 10/11) i devet skokova te Dominik Mavra koji je ubacio 22. Osim Zadra i Kvarnera na turniru u Koprivnici još nastupaju Zagreb, Cedevita i Koprivnica.
Za Zadar protiv Kvarnera su nastupili: Mujagić, Ivanov 19, Hordov, Bucaj 4, Ljubičić 2, Smolić 7, Mavra 22, Banić 24, Gjergja 13, Jurlina 18, Jurjević 6, Lukić 6. Trener: Rudolf Tičina.
Usporedno se igra i turnir u Slavonskom Brodu na kojem nastupa također pet momčadi. Dvije najbolje momčadi s oba turnira izborit će završni turnir na kojem će se odlučivati o prvaku Hrvatske. Inače, Zadrani su poluzavšnicu izborili s tri pobjede iz tri susreta na turniru u Splitu gdje su bili bolji od Dubrovnika, Dražena Petrovića i Splita.
U najavi pred odlazak u Koprivnicu trener Tičina je rekao:
– Imam neke informacije da su Dražen Petrović, Split i Dubrovnik kvalitetnije momčadi od naših protivnika u Koprivnici, ali to ništa ne znači. Treba ići iz utakmice u utakmicu.