Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

O broju upisnih mjesta idući tjedan

Autor: Teuta Babajko Jamičić

14.05.2009. 22:00
O broju upisnih mjesta idući tjedan

Foto: Adam VIDAS



Za program za skupinu talijanske nacionalne manjine stigle su tek dvije prijave, od kojih je jedna nepotpuna, što je nedovoljno za realizaciju programa


Nakon što su završili upisi djece u novu pedagošku 2009./2010. godinu, tijekom sljedećeg tjedna bit će poznat broj upisnih mjesta u zadarskim dječjim vrtićima Radost i Sunce. Podsjetimo, upisi u Radosti i Suncu trajali su od 27. travnja do 8. svibnja ove godine, a pravo upisa su imala sva zadarska djeca od navršene godine dana života do polaska u školu.
Po završetku upisa, kako su nam pojasnile Ana Dunatov, ravnateljica Sunca i Biserka Belić, ravnateljica Radosti, u tijeku je sortiranje dokumentacije, točnije zaprimanje potvrda o ostanku djece u vrtiću, kao i upisu u prvi razred osnovne škole. Tek po obradi spomenute dokumentacije, kao i prijava za upis, bit će poznat točan broj upisnih mjesta u zadarskim dječjim vrtićima Sunce i Radost.
Što se tiče programa za skupinu talijanske nacionalne manjine u Dječjem vrtiću Sunce, jedine novosti koju su donijeli ovogodišnji upisi, zbog nedovoljnog broja prijava program se neće realizirati tijekom 2009./2010. godine. Naime, za program za skupinu talijanske nacionalne manjine stigle su tek dvije prijave, od kojih je jedna nepotpuna što je nedovoljno za realizaciju programa. Prema riječima ravnateljice Dunatov, za realizaciju programa za skupinu talijanske nacionalne manjine, potrebno je bar petero djece, a toliko prijava nije stiglo u Dječji vrtić Sunce.
– Program za skupinu talijanske nacionalne manjine predviđen je samo za djecu od tri godine starosti do polaska u školu, jer za jasličku skupinu trenutačno nemamo uvjeta. To je zasigurno i jedan od razloga što su za ovaj program stigle samo dvije prijave. Unatoč tomu, očekujemo verifikaciju programa za skupinu talijanske nacionalne manjine od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, tako da isti možemo realizirati kada bude više djece, zaključila je Ana Dunatov, ravnateljica Dječjeg vrtića Sunce.