Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Sa školom smo kvit

Autor: Petra Mičić

14.05.2009. 22:00
Sa školom smo kvit

Foto: Zvonko KUCELIN



Na Poluotoku i gradskoj rivi jučer je vladala prava “ludnica” – predizborne skupove i studentske prosvjede načas je zasjenilo slavlje maturanata za kraj srednjoškolskog školovanja.
Ulice su bile bučne i prepune maturanata odjevenih u prepoznatljive majice s natpisima, a posvuda se bacalo brašno, voda, jaja i ostali  prehrambeni proizvodi a na nekim mjestima je po podu bilo kečapa i graha. “Obilježeni” su također ostali i automobili, fasade i gradske ulice i kontejneri. Maturanti su pjevali i svirali, a cijela riva je nalikovala na “Woodstock” festival i hipijevsko okupljanje šezdesetih.
 – Gospe moja, evo i ove godine imam isti sako koji sam nosila i prošle godine kada su me zasuli brašnom i prolili vodom, nadam se da me neće i ove godine zadesiti ista sudbina, negodovala je jedna gospođa koja je u širokom luku zaobilazila maturante.
U gradu je bilo ljudi koji su bježali ili vikali na maturante, ali većina naših građana je mirno podnijela ovogodišnju ludijadu jer ipak maturanti “luduju” samo jednom godišnje.
Na majicama se moglo vidjeti mnoštvo zanimljivih natpisa kao “Sa školom smo kvit, idemo pit!”, “Ušli zdravi, izašli s diganozom”, “A moj Bože što se može, moglo je i svršit gore”, “Jer ja sam skitnica, bježi mi se često”.
Iako je ovogodišnja ludijada bila bučna, većina maturanata se ponašala korektno. I ovaj put organizirala se potpuno spontano, okupljanjem maturanata na Poluotoku, za razliku od nekih gradova koji imaju organiziranu ludijadu koju kontroliraju policija i ostale službe.
Više u fotogalerijama!