Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Svjedoka optužila da laže i zaprijetila tužbom!

Autor: Minja Gugić

14.05.2009. 22:00
Svjedoka optužila da laže i zaprijetila tužbom!

Foto: Filip BRALA



Gorana Lukić, koja je uz Elvisa Mirkova optužena zbog pokušaja ubojstva Ane Treščec, jučer je sjela na optuženičku klupu zbog krađe artikala u vrijednosti od oko 400 kuna. Sve je zanijekala i svjedoka optužila da laže


Na Županijskom sudu u Zadru pred Sudskim vijećem kojim predsjeda Boris Radman nastavljeno je suđenje Gorani Lukić (37) i Elvisu Mirkovu (39) zbog pokušaja ubojstva Ane Treščec (29). Međutim, jučer je dokazni postupak bio vezan uz drugu točku optužnice zadarskog tužiteljstva kojom je samo Gorana Lukić optužena zbog krađe.
Riječ je o krađi koju je počinila 14. rujna prošle godine oko 14 sati u trgovini mješovitom robom “Barbara” u ulici Stjepana Radića i u vlasništvu Brankice Franov.
Lukićeva je, naime, ušla u trgovinu i uzela razne artikle u vrijednosti od oko 400 kuna.
Dala je bankovnu karticu koja je glasila na ime njezinog nevjenčanog supruga Elvisa Mirkova, međutim, kartica nije prošla jer na računu nije bilo novca. Unatoč tome, Gorana Lukić je uzela artikle i otišla iz trgovine.
Prodavačica ju pokušala spriječiti
Prodavačica koja je tada radila, Ivana Lešić potrčala je za njom kako bi ju spriječila u krađi, uhvatila ju za ruku na što se, kako stoji u optužnici, optužena oglušila i zaprijetila da će ju udariti ako je ne pusti.
Jučer je svjedočio suprug vlasnice trgovine, Branko Franov koji je među ostalim ispričao Sudskom vijeću kako to nije bilo prvi put da Gorana Lukić krade i to po istom “scenariju”.
– To bi radila svaki put, osobito kad bi u trgovini bila neka nova prodavačica. Jedino je Ivana Lešić tada potrčala za njom i pokušala ju spriječiti u krađi i to mi je kasnije prepričala. Iz dućana je na takav način uzimala “robu” pet-šest puta.
Ja sam to uredno prijavljivao policiji, međutim, oni nisu ništa poduzimali. Rekli su mi kako je u pitanju sitna krađa jer vrijednost ukradene robe nije veća od tisuću kuna, pa ne mogu ništa- posvjedočio je Branko Franov.
Još je pojasnio kako Gorana Lukić u trgovini njegove supruge nije imala tzv. otvoreni račun. Ispričao je da je Lukićeva nakon te krađe u trgovinu došla i dan poslije, uzela dvije pive, bacila novac za njih i izašla vani ali račune, za koje je ostala dužna, nikad nije podmirila.
Svjedok: Nije imala otvoreni račun
Nakon svjedočenja Branka Franova, Gorana Lukić je uzviknula: “To je laž i tužit ću ga!”.
– U dućanu sam imala otvoreni račun i to se zna. A, cjelokupni dug sam platila nakon dva, tri dana. Njegov je iskaz potpuno nelogičan. Policija bi sigurno reagirala da je imala saznanja o krađi. To je još jedan dokaz da laže – zaključila je optužena Gorana Lukić.
Svjedok Franov je ostao pri svom iskazu rekavši kako ona laže i kako nije istina da je u njihovoj trgovini imala otvoreni račun. Dodao je da Elvis Mirkov nije ništa ostao dužan, samo Gorana, a on nije plaćao njezine račune.
Na kraju je Lukićeva rekla kako će Franovu vratiti dug i to s kamatama, ali da će ga svejedno tužiti zbog lažnog svjedočenja.
Suđenje je potom odgođeno jer bi se danas u Bibinjama, na licu mjesta trebala obaviti rekonstrukcija pokušaja ubojstva Ane Treščec.
Policija je, podsjetimo, 15. rujna prošle godine, oko 7.15 sati dobila dojavu od liječnika zadarske Hitne pomoći da je u Bibinjama u obiteljskoj kući u Ulici braće Radića, pronađena djevojka s teškim i za život opasnim ozljedama u besvjesnom stanju i u lokvi krvi.
Radilo se o prostrijelnoj rani glave, a njezino gotovo beživotno tijelo na podu je pronašao otac njezinog nevjenčanog supruga, koji je toga jutra prolazio kraj njihove kuće te primijetio razbijen prozor u prizemlju.
Odmah je posumnjao da nešto nije u redu, a kad je pogledao kroz prozor, zatekao je šokantan prizor. Srećom, ekipa Hitne pomoći stigla ja na mjesto tragedije za nekoliko minuta i to je zapravo Ani Treščec najvjerojatnije spasilo život.
Nakon što je dovezena u zadarsku Opću bolnicu, prognoze za njezino ozdravljenje nisu bile optimistične. Bila je hospitalizirana u Jedinici intenzivnog liječenja, a u stanju duboke kome bila je više od deset dana.
Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo ocijenjeno kao pokušaj ubojstva, samo tri dana nakon “pucnjave”, Gorana  Lukić i Elvis Mirkov bili su uhićeni i privedeni istražnom sucu te pritvoreni.