Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Visokoj školi treba dati prostora

Autor: Jelica Farkaš

14.05.2009. 22:00
Visokoj školi treba dati prostora

Foto: Jelica FARKAŠ



Jedan od ključnih problema za rad, a naročito daljnji razvoj, točnije željeno proširenje ove škole, jeste nedostatan prostor. Stoga će se s tom problematikom upoznati i gradonačelnik te izvidjeti sve moguće opcije za rješavanje ovog problema, kazao je Šangulin


U biogradskoj Gradskoj vijećnici održana je prva sjednica Uprave Visoke škole za poslovanje i upravljanje “Baltazar Adam Krčelić” iz Zaprešića, dislociranog studija u gradu Biogradu.
Sjednici su bili nazočni prof. dr. sc. Nikola Skledar, dekan Visoke škole u Zaprešiću te prof. dr. sc. Savo Vojnović, voditelj odjela ove škole u Biogradu.
Uz njih skupu su nazočili i mr. sc. Vinko Morović, predsjednik Upravnog vijeća, zatim mr. sc. Alan Labus, kao i stručni prezentant programa i član Uprave Tonći Šangulin.
Na dnevnom redu sjednice Uprave bilo je riječi o bitnim temama vezanim uz njezin dosadašnji rad, rad u narednom periodu kao i onaj u perspektivi o kojem treba na vrijeme razmišljati i pripremiti uvjete za njegovu realizaciju.
– Dosadašnji rad ovog dislociranog studija ocijenjen je kvalitetnim, ali i zahtjevnim. No, upravo to je dokaz da je riječ o kvalitetnim programu i stručnom predavačkom kadru, ali i vrijednim i marljivim studentima, od kojih mnogi uz rad vrijedno uče i redovito daju ispite. Predstavnici škole posjetili su biogradsku srednju školu i srednju školu u Benkovcu te predstavili svoj program, a prilikom čega je iskazano zanimanje za upis u ovu Visoku školu na biogradskom području. Već u narednoj 2009./2010. akademskoj godini na prvu godinu spomenutog studija planira se upisati 60 polaznika. Za njih će kvalifikacijski ispiti biti održani u srpnju ove godine, a početak nastave predviđen je za početak studenog. Cijena školarine ostaje ista kao i do sada i iznosi 15.000 kuna s mogućnošću plaćanja u šest obroka, a što obuhvaća i potrebna učila, odnosno literaturu, rečeno je na skupu.
– Jedan od ključnih problema za rad, a naročito daljnji razvoj, točnije željeno proširenje ove škole, jeste nedostatan prostor. Stoga će se s tom problematikom upoznati i gradonačelnik te izvidjeti sve moguće opcije za rješavanje ovog problema, kazao je Šangulin. Razgovarajući o toj temi, a imajući u vidu iskazano zanimanje za studij u narednom periodu, predsjednik Uprave škole mr. sc. Vinko Morović ukazao je na potrebu proširenja kapaciteta jer, kako je kazao, u školu će ubrzo doći i druga i treća godina studija, plus novi upisi što znači najmanje oko 200 studenata.
– U budućnosti bi jedino kvalitetno rješenje bila zgrada visokoškolskog obrazovanja, zaključio je Morović.