Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Cilj udruge ući u Turističko vijeće

Autor: Dragana Glavočić

14.05.2010. 22:00
Cilj udruge ući u Turističko vijeće

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Članove Udruge turističkih vodiča Donat jučer je primio zadarski gradonačelnik Zvonimir Vrančić u Maloj vijećnici. Sastanku su nazočili Alan Kociper, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Zadra i Zvonimir Šupe, direktor TZ Grada Zadra. Nenad Marčina, predsjednik Udruge kazao je da je do sastanka s gradonačelnikom došlo jer je vrlo dobro počela turistička sezona.
– Udruga vodiča Donat pokretač je kulturne baštine pri Hrvatskoj gospodarskoj komori. Organiziramo brojne tribine i ukazujemo na nedostatke u turizmu, kazao je Marčina te dodao da im je velika želja ući u Turističko vijeće Turističke zajednice Grada Zadra.
– Nelogično nam je da se u Vijeću nalaze hotelijeri, a ne i mi, dodao je Marčina.
Gradonačelnik Vrančić kazao je nazočnim članovima Udruge da se prijave za ulazak u Turističko vijeće TZ Grada Zadra. Također, istaknuo je da je nelogično da ako se u Zadru održava kongres, npr. liječnika, da liječnici ne posjete staru jezgru grada, odnosno da su cijelo vrijeme u hotelu. U tom smislu, gradonačelnik je kazao da je iznimno važna suradnja TZ-a i Udruge. Tribinu pod nazivom “Valorizacija pomorske zbirke” Udruga organizira 26. svibnja.
– Ovu tribinu organiziramo iz razloga što nitko od gostiju, pa ni učenici Pomorske škole, kao i studenti Pomorskog fakulteta, ne znaju gdje se nalazi Pomorska zbirka.
Tribinu će otvoriti Ivan Paša, zadarski gospodarstvenik 20. stoljeća i utemeljitelj Tankerske plovidbe, zaključio je Marčina.