Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Molitvom do pravde

Autor: Dragana Glavočić

14.05.2010. 22:00
Molitvom do pravde

Foto: Zvonko KUCELIN



Svećenici Zadarske nadbiskupije pokrenuli su molitvu krunice za nevino utamničene hrvatske generale. Od mjeseca listopada, koji je mjesec krunice, pa sve do potpunog oslobođenja svih utamničenih hrvatskih generala, svaki tjedan u drugoj župi molit će se krunica na tu nakanu. Jučer u zadarskoj katedrali molitvu krunice predvodio je župnik mons. Ivan Mustać zajedno s brojnim svećenstvom.
Prije molitve krunice, okupljeni vjernici zapjevali su pjesmu “Marijo, svibnja kraljice”.
Mons. Mustać kazao je da se osobno nadao da do danas neće trebati moliti krunicu jer će generali biti u svojim domovima.
– Nalazimo se u uskrslom vremenu te ćemo moliti slavna otajstva. Molimo za sve one koji pravedno trpe, kazao je mons. Mustać. Molitva krunice završila je svetom misom.
“Krunicom za pravdu” moli se u 30 župa u Zadarskoj nadbiskupiji, od Pakoštana, Škabrnje, Briševa, Obrovca, Kali pa sve do gradskih župa Sv. Ante na Smiljevcu, Sv. Josipa na Plovaniji, Blaženog Alojzija Stepinca na Bilom brigu, a posljednja u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije na Belafuži. Prva “Krunica za pravdu” molila se 18. listopada u Pakoštanima, rodnoj župi generala Ante Gotovine.