Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Smanjen broj prijava u gradske vrtiće

Autor: Teuta Babajko Jamičić

14.05.2010. 22:00
Smanjen broj prijava u gradske vrtiće

Foto: Adam VIDAS



Za redovite, primarne vrtićke i jasličke programe u Suncu pristiglo nam je 338 prijava. To je 200-tinjak prijava manje nego lani, što je, vjerujem, posljedica snižavanja cijena u privatnim vrtićima, kaže Ana Dunatov
Početkom mjeseca svibnja završili su upisi u redovne i posebne programe zadarskih dječjih vrtića “Radost” i “Sunce” za pedagošku 2010./2011. godinu, a prema prvim podacima gotovo svi raspoloživi kapaciteti su popunjeni.
Tako je u odgojno-obrazovnoj ustanovi “Sunce””, sa sedam područnih vrtića: Ciciban, Jazine, Duga, Maslačak, Ričine, “Vladimir Nazor” i Tratinčica, koje trenutačno pohađa 788 djece, svoj ostanak potvrdilo 492 mališana. Istovremeno za upis u pedagošku 2010./2011. godinu pristigle su 423 prijave, od kojih se, kako nam je pojasnila Ana Dunatov, ravnateljica Dječjeg vrtića Sunce, 75 odnosi na popodnevni program, odnosno malu školu.
– Za redovite, primarne vrtićke i jasličke programe u Suncu pristiglo nam je 338 prijava. To je 200-tinjak prijava manje nego lani, što je, vjerujem, posljedica snižavanja cijena u privatnim vrtićima. Još u dogovoru s Dječjim vrtićem “Radost”, moramo utvrditi koliko se prijava duplira, nakon čega će se moći govoriti o konkretnom broju slobodnih mjestu u Suncu za sljedeću pedagošku godinu, kaže Ana Dunatov te pojašnjava da je u tijeku sortiranje dokumentacije i bodovanje.
Sada, nakon razvrstavanja i bodovanja dokumentacije, u Dječjem vrtiću “Sunce” slijedi formiranje skupina po područnim vrtićima. Kad formiranje skupina bude gotovo, roditelji će pismenim putem biti obaviješteni o primanju ili neprimanju njihove djece u vrtić. Navedene obavijesti roditelji mogu očekivati sredinom ili najdalje do kraja mjeseca lipnja.
Što se tiče odgojno-obrazovne ustanove Radost s osam područnih vrtića: Bili brig, Bokanjac, Galeb, “Grigor Vitez”, Jadran, Pčelica, Voštarnica i Vruljica, koje trenutačno pohađa 870 djece, ostanak je potvrdilo 551 dijete. Istovremeno, za 2010./2011. pedagošku godinu pristiglo je oko 600 prijava. Kako u “Radosti” još uvijek traje razvrstavanje i bodovanje prijava te formiranje skupina, broj slobodnih mjesta u vrtiću, kako nam je pojasnila Biserka Belić, ravnateljica Dječjeg vrtića “Radost”, bit će poznat tijekom sljedećih tjedana.
– Za novu pedagošku godinu pristiglo je oko 600 prijava. To je 150 prijava manje nego prošle godine. Vjerujem da se broj prijava smanjio iz dva razloga, i to prije svega zbog radnih knjižica koje su roditelji trebali donijeti na uvid prilikom predaje upisne dokumentacije. Dakako, broj prijava se smanjio i zbog snižavanja cijena u privatnim vrtićima, kaže Biserka Belić, pojašnjavajući da će nakon razvrstavanja i bodovanja dokumentacije te formiranja skupina po vrtićima, roditelji do kraja lipnja biti obaviješteni o primitku djece u vrtić.