Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Pobjede Primorca i Velebita, Dragovoljcu derbi

14.05.2012. 22:00
Pobjede Primorca i Velebita, Dragovoljcu derbi


Županijski trećeligaški derbi odigran u Biogradu na Moru razveselio je svojim ishodom navijače Primorca čija je momčad pobijedila Raštane 2:1. Imali su gosti iz Raštana prigode izjednačiti rezultat pred kraj susreta kada je Dragan Župan pucao kazneni udarac, no na vratima Primorca je bio Tino Juričin koji je potezom utakmice sačuvao pobjedu svoje momčadi. Utakmica je bila na visokoj razini, Primorcu je trebala pobjeda za prestiž, ali i za visok plasman, a Raštanima da zadrže prvo mjesto. Poveli su gosti eurogolom mladog Volpija-Kobala, da bi Marko Moravčić izjednačio, a točku na “i” stavio kapetan Šime Marković. Raštane je i pored poraza ostalo na prvom mjestu, ali sada bodovno izjednačeno s Primorcem 1929 iz Stobreča. Nakon poraza od Velebita i Primorca Raštane su tako u dva kola izgubile šest bodova prednosti u odnosu na Stobrečane.
Benkovčani su na svom igralištu odigrali utakmicu polusezone protiv Konavljanina (3:0). Treća uzastopna pobjeda Velebita i četvrta utakmica zaredom bez poraza praktički su osigurali ostanak momčadi Josipa Lončara. Odličan je u domaćim redovima bio trostruki strijelac Franko Bilaver.
Rezultati: Velebit – Konavljanin 3:0, Omiš – Primorac 1929 0:4, Dinara – Hrvace 0:0, Zagora – Neretva 4:2, GOŠK -Val 3:0, Jadran KS – Zmaj (M) 1:3, Jadran LP – Neretvanac 2:1, Zmaj (B) – Uskok 2:0, Primorac – Raštane 2:1.
Raspored 33. kola: Primorac – Velebit, Raštane – Zmaj (B), Uskok – Jadran LP, Neretvanac – Jadran KS, Zmaj (M) – GOŠK, Val – Zagora, Neretva – Dinara, Hrvace – Omiš, Primorac 1929 – Konavljanin.
Četvrta HNL
U derbiju 27. kola Dragovoljac je pobijedio Zlatnu luku i tako zadržao pobjednički niz. Sukošanci su poveli, no tek tada se bude Dragovoljac i sa dva lijepa zgoditka odlučuju derbi. Škabrnja je napravila pravi posao u Drnišu, porazila je domaći DOŠK, jednim zgoditkom za tri boda. Najveći poraz je pretrpio Sabunjar u srazu s Krkom. Čak sedam pogodaka malo je u mrežu Grbića. Zrmanja se borila no od poraza nije više mogla u Vodicama, dok su Pažani u Siveriću kod u 60. minuti ostali na šest igrača, pa nisu mogli nastaviti utakmicu. Posedarci i Polača odigrali su miroljubivo, a Hajduk je pobijedio Pakoštane.
ŽNL
U 24. kolu strijelci su bili vrlo raspoloženi te je tako u pet utakmica postignuto 27 golova, što je u prosjeku više od pet po utakmici. Najviše ih je bilo na utakmici u Zemuniku gdje je Murvica nadigrala do tada vodeći NOŠK s čak 5:2, dok je u Bibinjama gdje je također palo sedam golova gostujuće Vrčevo nadigralo domaćine s istovjetnih 5:2. Od strijelaca valja izdvojiti iskusnog Josipa Lončara koji je za Goricu ostvario hat-trick, dok su po dva gola postigli D. Budanović i B. Budanović (oba Croatia), Svetić i Šarić (oba Murvica) te Vulelija i Ivan Števanja Išo (oba Vrčevo). Od vratara samo Matulj iz Croatije nije vadio loptu iz mreže.
Nogometaši Gorice opet su preuzeli vrh ljestvice i to nakon uvjerljive pobjede 4:1 na gostovanju u Zemuniku. Domaći su preko Alvira poveli odmah u početku utakmice, međutim u nastavku je uslijedila serija Gorice. Početkom drugog poluvremena Lončar postiže svoj prvi gol za izjednačenje, nastavlja J. Čirjak i u završnici utakmice Lončar s još dva gola zapečatio je sudbinu Zemuničana od kojih se očekivalo više. U utakmici u kojoj je to tada vodeći NOŠK očekivao više, neočekivano su profitirali nogometaši Murvice pobijedivši s čak 5:2. Gol Čolaka za vodstvo Novigrađana izgleda da je naljutio nogometaše Murvice koji su u drugom poluvremenu krenuli silovito. Odmah u početku iskusni Miletić je izjednačio, a potom su mrežu Buterina po dva puta zatresli Svetić i Šarić, dok je poraz NOŠK-a ublažio Rončević.
Na diobi trećeg i četvrtog mjesta sa četiri boda zaostatka usidrili su se Croatia i Vrčevo. Oba su kluba trijumfirala visokim pobjedama, Croatia kod kuće, a Vrčevo neočekivano lako u Bibinjama. Turanjci su susjede iz Sv. Filipa i Jakova ispratili s pola duzine, a cijelu su priču tvorili Danijel i Blaž Budanović svaki sa po dva gola, a kada su gosti ostali sa dva igrača (ozljede) manje na terenu domaćima je to olakšalo posao te su se u strijelce još upisali K. Santini i rijetko viđenim golom Mandić. U Bibinju prvo poluvrijeme proteklo je u nadmoći domaćih, ali je realizacija došla tek nakon pogreške vratara Batura pogotkom Karabana. Nešto kasnije vrlo efektnim golom izjednačio je Ivan Števanja Išo. U nastavku M. Lukić je doveo svoje u vodstvo 2:1, a malo kasnije kada je dobio crveni karton igra domaćih se raspala. Odmah po povratku iz bolnice gdje mu je supruga rodila sina sretni otac i najbolji strijelac Vrčeva Tomislav Vulelija je radost preselio na teren te je zabio dva gola, Filip Števanja dodao je jedan, a svoj drugi gol na utakmici i Ivan Števanja Išo za “petardu” Vrčeva i pobjedu 5:2.