Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Repeša: Zadar je opasan

14.05.2012. 22:00
Repeša: Zadar je opasan


Doigravanje je novo poglavlje, ovdje moramo potvrditi tih četrnaest pobjeda. Siguran sam da ćemo pokazati angažman i volju kao i do sada, i zato vjerujem u pobjedu – kaže Jasmin Repeša


Prva utakmica polufinala doigravanja za naslov državnog prvaka večeras, s početkom u 20 sati, donosi vječiti derbi između Cibone i Zadra na parketu Košarkaškog centra Dražen Petrović. Ako je točna stara poslovica, koja kaže da se po jutru dan poznaje, apsolutni favoriti u ovom dvoboju trebali bi biti Zagrepčani, koji su u Ligi za prvaka uknjižili svih četrnaest pobjeda.
– Svojim igračima samo mogu još jednom čestitati na tom lijepom dosegu i igri koju su prikazavali u prvom dijelu natjecanja. Međutim, sada sve to moramo što prije zaboraviti. Doigravanje je novo poglavlje, ovdje moramo potvrditi tih četrnaest pobjeda. Siguran sam da ćemo pokazati angažman i volju kao i do sada, i zato vjerujem u pobjedu – ističe trener “Cibone” Jasmin Repeša uoči novog dvoboja s najvećim rivalom.
Respekt
Doduše, Zadar više nije ono što je bio prije tri, četiri i više godina. Ponos Grada košarke danas prolazi kroz čistilište, a to se osjeća na rezultatima.
– Plasmanom u regionalnu ligu Zadrani su dobili dodatni impuls samopouzdanja. Ostvarili su svoj primarni cilj, a to znači da su sada rasterećeni. U takvim okolnostim ruka postane lakša, jednostavnije se pogađaju šutevi koji su im u borbi za četvrto mjesto izgledali teški. Iznimno poštujemo Zadar i znamo da će polufinale biti izuzetno zahtjevno – dodaje Repeša.
U Ligi za prvaka Cibona je nad Zadrom uknjižila dvije pobjede (84:74, 88:79) koje prezentiraju trenutni raspored snaga, ali ne stvaraju dojam dominacije i nedodirljivosti.
Kontrola skoka
– Za nas su bitne dvije-tri stvari. Kao prvo, moramo imati bolju kontrolu defanzivnog skoka, jer to je segment u kojem je Zadar bio bolji na zadnjoj utakmici. Zatim, moramo pokazati veliku disciplinu u igri na pola terena, gdje u obzir dolazi samo uzimanje dobrih šuteva. Bitan nam je i napadački skok, kako ne bismo dozvolili Zadru puno kontri i lakih koševa – tumači autor preporoda u Savskoj.
Kada je u pitanju individualna kvaliteta, iskusni stručnjak će izdvojiti Gorana Vrbanca kao veliku opasnost po Cibonine ambicije.
– U Zadrovoj igri se dosta stvari vrti oko njega. Međutim, Vrbanc tamo nije sam. Zadrani imaju dugu klupu i nekoliko vrlo kvalitetnih igrača na koje moramo obratiti pažnju – zaključuje Repeša.