U znaku "Glasnika davnina"

Slika korisnika admin
Autor: 

Obilježavanje Dana škole učenici Klasične gimnazije Ivana Pavla II. započinju u Domu umirovljenika sutra 16. svibnja, kada će štićenicima Doma u poetsko-humanitarnom susretu pod nazivom "O, Bože zar si pozvao mene?" uz izvođenje prigodnih pjesama govoriti stihove Ivana Pavla II.

Sutradan kao dio aktivnosti provođenih cijelu školsku godinu u sklopu projekta „Glasnici davnina", čiji je cilj bio razumjeti i spoznati civilizacijski kontekst antičkog doba kao dijela svjetske baštine i njegovo urastanje u svijet kakav danas poznajemo i u kojemu živimo, u Gimnaziji će se za učenike održati dvije završne radionice: "Philogelos - ljubitelj osmijeha" i "Antički spektakli". U isto vrijeme za zainteresirane roditelje održat će se kreativna radionica "Antički nakit - atraktivni klasični nakit".

 Školu će u nedjelju 20. svibnja posjetiti sudionici seminara Colonia Julia Jader, učenici klasičnih jezika u osnovnoj školi i prvih razreda klasičnih gimnazija iz cijele Hrvatske, jer je Zadar ove godine domaćin toga seminara koji Institut za klasične jezike i antičku civilizaciju organizira od 2008.

 U ponedjeljak 21. svibnja u 9 sati svečanim otvaranjem počinje centralno obilježavanje Dana škole, nakon kojega će predsjednik Hrvatskoga društva klasičnih filologa Tonći Maleš za učenike, profesore, djelatnike i sve zainteresirane održati predavanje "Što će mi to u životu?". Nazočnima će potom biti predstavljeni rezultati jednogodišnjeg projekta „Glasnici davnina", kroz koji su učenici dodatno uronivši u antičku književnost, povijest, filozofiju, likovnu i glazbenu umjetnost proširili znanja iz obveznog školskog programa vezana za antičko doba te posvijestili antičke korijene grada i Županije. Na kraju prijepodnevnoga dijela programa bit će predstavljen školski list „Bolji svijet", a u poslijepodnevnom dijelu roditeljima će uz predavanje profesora Maleša "Izazovi klasičnog obrazovanja danas", učenici izvesti igrokaz "A ja za ljubav na ovaj dođoh svijet", s kojim su nastupili na ovogodišnjem državnom LiDraNu.

 Osim u ponedjeljak 21. svibnja, svi zainteresirani moći će posjetiti Školu i u utorak 22. te četvrtak 24. svibnja.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno