Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Čarobni svijet morskih dubina na poštanskim markama

Autor: Ante Rogić

14.05.2013. 22:00
Čarobni svijet morskih dubina na poštanskim markama

Foto: Fabio ŠIMIĆEV



Čarobni svijet morskih dubina (ribe, školjke, rakovi i morske zvijezde na poštanskim markama), naslov je izložbe Đanija Iglića otvorene u ponedjeljak u ulaznom dijelu Gradske knjižnice Zadar. Autor se skupljanjem marki, kao i svaki pravi filatelist bavi otkad zna za sebe.
– Mislim da sam sa skupljanjem počeo u ranom djetinjstvu. Kako je filatelija preopširna, onaj tko se želi ozbiljno baviti tim hobijem mora se odlučiti za jedno područje. Ja sam se tako odlučio za morske teme. Netko bi mogao reći da je i to preširoko područje, ali ja se jednostavno ne mogu odlučiti između svjetionika, mora, riba, rekao nam je Đani koji je u Gradskoj knjižnici izložio čak 750 marki. To je ipak samo malen dio njegove bogate kolekcije.
 – Ne znam točan broj, ali mislim da imam između sedam i osam tisuća marki. Trebalo je vremena i načina da bi se sve to skupilo. Ali znate kako to ide, dođe rođak iz Australije i donese markice, netko ode na put i donese markice i tako redom, kaže autor koji je zaprepastio publiku rekavši kako i danas postoji velik broj ljudi koji ni ne znaju što je to filatelija.