Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Hebrang: Crveni vjetar pomeo je sve hrvatske medije!

Autor: Ljiljana Jurjević

14.05.2013. 22:00
Hebrang: Crveni vjetar pomeo je sve hrvatske medije!

Foto: Vedran SITNICA



Knjiga »Tko mi zabranjuje kolumne?« autora Tihomira Dujmovića, jučer je predstavljena u Hrvatskoj kazališnoj kući u Zadru. Knjigu su osim autora predstavili prof. dr. Andrija Hebrang, Božidar Šimunić, predsjednik Matice hrvatske u Zadru i Josip Jović, dugogodišnji novinar i urednik splitske Slobodne Dalmacije. Ulomke iz Dujmovićeve knjige kolumni čitao je glumac Vinko Kraljević.
– Publicistu i novinaru Tihomiru Dujmoviću u posljednjih desetak godina tri puta je zabranjivano pisanje zbog kritiziranja vlasti. Dujmović se bori za hrvatske državne interese i u svojim kolumnama kritizira mnoge negativne pojave i njegovo je pero upereno protiv neprijatelja Hrvatske i zbog toga mu zabranjuju nastupati, kazao je jučer Andrija Hebrang, a po njegovom mišljenju gotovo cijeli hrvatski medijski prostor u Hrvatskoj je »pocrvenio«, a Dujmović je jedan od rijetkih hrvatskih novinara koji ne »saginje glavu« i ne pristaje biti sluga vlasti.
Kaže kako je u Hrvatskoj na djelu duboki jarak na lijevi i desni blok. Lijevi su oni, kaže Hebrang, koji se nisu borili za Hrvatsku, a desni oni koji to jesu činili.
– Vidimo danas u Hrvatskoj što se događa kad crvenilo prijeđe u realitet. Desna Hrvatska je ona koja branila i gradila zemlju. SDP tada nije dobivao ni 3-4 posto glasova. Ljevice nije bilo kad se Hrvatska stvarala. Oni su rovali svoj put za ono sutra. Dok smo se mi borili ljevica je projicirala što će se dogoditi nakon toga u Hrvatskoj. I uspjeli su. Okupirali su najprije medije. Danas nema nijednog medija koji bi objavio Dujmovićev tekst. Cilj je postignut – u medijima rade na preodgoju naroda: narod više ne smije govoriti ni misliti
Zadranima je, pak poručio da ne dopuste da im »crveni vjetar« pomete ono što su godinama stvarali.