Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Most će biti pokriven aluminijskom kupolom

Autor: Anamarija Bilan

14.05.2013. 22:00
Most će biti pokriven aluminijskom kupolom

Foto: Zvonko KUCELIN



Most koji bi trebao povezivati Bolnicu i novu Polikliniku premostio je ulicu Nikole Šubića Zrinskog i danas bi trebalo početi postavljanje metalne konstrukcije.
– Najteži dio posla smo odradili, izgradili smo most od zgrade Poliklinike tik do zgrade stare Infektologije, gdje će se most moći spojiti na zgradu i tako u konačnici stvoriti topli prolaz. Sutra stižu monteri s bravarijom, odnosno radnici koji će na most postaviti metalnu konstrukciju. Konstrukcija će se sastojati od čeličnog nosivog dijela, kojem će donji dio, odnosno parapet biti u boji, iznad njega će se postaviti pokretna i fiksna stakla, a most će biti pokriven kupolom u boji metala, odnosno aluminija, objasnio je jučer Stipe Vidić, šef gradilišta zgrade Poliklinike kako će izgledati budući topli most koji bi trebao povezivati ove dvije zdravstvene ustanove i omogućiti komunikaciju osoblja, ali i pacijenata.
Podsjetimo, most je predviđen u troškovniku izgradnje zgrade Poliklinike i za njega su osigurani novci, iako s druge strane nije izgrađena ili uređena zgrada na koju bi se most mogao povezati i tako ostvariti pravu vezu. Most je sada za nekoliko centimetara udaljen od stare zgrade Infektološkog odjela koja je predviđena za rušenje i na m jestu koje bi trebala biti sagrađena nova zgrada, gdje bi trebao biti otvoren i odjel onkologije, a koji zadarska Bolnica, unatoč velikom broju pacijenata, još uvijek nema.