Svako dijete imat će mjesto u vrtiću

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Ivan JAMIČIĆ

Zadarski dječji vrtići Sunce i Radost ove su godine odlučili objediniti natječaj za upis u vrtiće tako da su roditelji mogli predati prijavu za vrtić u bilo kojoj ustanovi.

Upravo zbog zajedničkih prijava, odnosno činjenice da su neki roditelji prijave za DV Sunce predavali u DV Radost i obratno, još uvijek nije poznata konačna brojka pristiglih prijava.

 - Za sada smo primili 230 prijava, ali imamo i velik broj onih koje su namijenjene Radosti, kao što i u Radosti imaju dosta prijava za upis u naše objekte, objasnila je Ana Dunatov, ravnateljica DV Sunce. Dodala je da trebaju razvrstati liste i od njih složiti jedinstvenu listu na kojoj bi se vidjelo koja djeca ostvaruju pravo upisa po broju bodova. Isto su nam rekli i u DV Radost, gdje su potvrdili da još uvijek nemaju konačnu listu prijavljene djece.

Grad Zadar i ove godine nastavlja s programom subvencioniranja 20 privatnih dječjih vrtića gdje ima ukupno 1.100 mjesta i gdje je cijena ista kao i u gradskim vrtićima. Zahvaljujući ovom potezu, gotovo sva djeca našla su svoje mjesto u vrtiću.

Ovo je potvrdio i Joso Nekić, pročelnik odjela za školstvo u Gradu Zadru, a koji je rekao da privatni vrtići rade po istim pravilima kao i prošlih godina te da će se pri upisa gledati lista prednosti.

 - Svako dijete imat će mjesto u vrtiću, rekao je Nekić i spomenuo jučer otvoreni obnovljeni vrtić na Bokanjcu, a uskoro će preuređivati i objekt Pčelicu. Najavio je izgradnju vrtića na Crvenim kućama.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno