Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Svako dijete imat će mjesto u vrtiću

Autor: Anamarija Bilan

14.05.2013. 22:00
Svako dijete imat će mjesto u vrtiću

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Zadarski dječji vrtići Sunce i Radost ove su godine odlučili objediniti natječaj za upis u vrtiće tako da su roditelji mogli predati prijavu za vrtić u bilo kojoj ustanovi.
Upravo zbog zajedničkih prijava, odnosno činjenice da su neki roditelji prijave za DV Sunce predavali u DV Radost i obratno, još uvijek nije poznata konačna brojka pristiglih prijava.
 – Za sada smo primili 230 prijava, ali imamo i velik broj onih koje su namijenjene Radosti, kao što i u Radosti imaju dosta prijava za upis u naše objekte, objasnila je Ana Dunatov, ravnateljica DV Sunce. Dodala je da trebaju razvrstati liste i od njih složiti jedinstvenu listu na kojoj bi se vidjelo koja djeca ostvaruju pravo upisa po broju bodova. Isto su nam rekli i u DV Radost, gdje su potvrdili da još uvijek nemaju konačnu listu prijavljene djece.
Grad Zadar i ove godine nastavlja s programom subvencioniranja 20 privatnih dječjih vrtića gdje ima ukupno 1.100 mjesta i gdje je cijena ista kao i u gradskim vrtićima. Zahvaljujući ovom potezu, gotovo sva djeca našla su svoje mjesto u vrtiću.
Ovo je potvrdio i Joso Nekić, pročelnik odjela za školstvo u Gradu Zadru, a koji je rekao da privatni vrtići rade po istim pravilima kao i prošlih godina te da će se pri upisa gledati lista prednosti.
 – Svako dijete imat će mjesto u vrtiću, rekao je Nekić i spomenuo jučer otvoreni obnovljeni vrtić na Bokanjcu, a uskoro će preuređivati i objekt Pčelicu. Najavio je izgradnju vrtića na Crvenim kućama.