FOTOGALERIJA: Otvoreno novo igralište u Sutomišćici i najljepše je u Hrvatskoj!

Slika korisnika valentinam
Dan za povijest
Andrina LUIĆ
A bilo je i poklona

Prijateljskom utakmicom seniora Svetog Mihovila i Osijeka pred otprilike tisuću gledatelja svečano je otvoreno novouređeno igralište u  Sutomišćici. U revijalnoj utakmici slavonski je prvoligaš bio bolji od domaćina rezultatom 8-4. Goste je s pet pogodaka predvodio Gabrijel Boban, dva je dodao Pervan, a jednom je zabio Grgić. Pogotke za domaćine postigli su Josip Zelenčić, Deni Kolega, Karlo Kurtin te Roko  Dešpoja (11 metara).

Uoči početka utakmice uručeni su i prigodni pokloni. Tako su dresove Svetog Mihovila dobili predsjednik NK Osijek Ivan Meštrović, trener  Zoran Zekić i vratar slavonske momčadi Krševan Santini koji je inicirao  dolazak Osijeka u Sutomišćicu. Dres sa simboličnim brojem 22 dobio je  načelnik Općine Preko Jure Brižić, koji je po riječima predsjednika kluba Darija Korenova, najzaslužniji što je otočni klub u kojem trenira više  od 120 djece s Ugljana i Pašmana nakon 22 godine čekanja dobio normalne uvjete za rad.

- U projekt obnove igrališta u Sutomišćici uloženo je oko 1,2 milijuna  kuna, a sredstva je u potpunosti osigurala Općina Preko. Uz novu drenažu terena, postavljena je umjetna trava, kao i nove ograde, zaštitne  mreže i golovi. Uskoro bi trebala krenuti i obnova svlačionica, a nadamo se da ćemo dio sredstava za tu namjenu dobiti od Hrvatskog nogometnog saveza. Zahvaljujemo našim sportskim prijateljima iz Osijeka  koji su nam stigli na otvorenje igrališta, kao i na sportskoj opremi koju  su nam donirali. Ovo je, vjerujem, početak jedne kvalitetne suradnje  naših klubova - rekao je Korenov.

Novo igralište je blagoslovio župnik don Boris Pedić, a početni udarac izveli su načelnik Brižić te dugogodišnji trener i jedan od osnivača  kluba Damir Korenov.

- Iznimno sam ponosan na ovo igralište, koje je i prije otvorenja zaradilo epitet jednog od najljepših u Hrvatskoj. Kada sam prije nepunih  godinu dana najavio da ćemo napraviti novo igralište malo tko je vjerovao u to, ali ipak smo uspjeli. Zahvaljujem svojim suradnicima koji su  pomagali na projektu kao i djelatnicima naših komunalnih tvrtki koji  su dali svoj doprinos da igralište završimo u što kraćem roku. Ovo igralište smo u prvom redu uredili kako bi naši najmlađi, djeca s oba otoka,  imali prave uvjete za treniranje. Vjerujem da će u budućnosti Sv. Mihovil ostvarivati još bolje rezultate, ali i ono što je još važnije, nastaviti odgajati mlade ljude u sportskom duhu - poručio je načelnik Brižić.

U 22. minuti utakmice zapaljene su 22 baklje u čast 22. obljetnice osnutka otočnog nogometnog kluba. Zadovoljstvo nije krio niti veliki prijatelj Sv. Mihovila Krševan Santini koji je jučer ponio kapetansku vrpcu  Osijeka.

- Imali smo dojam da je gotovo pola otoka došlo na utakmicu i svima  se ovom prilikom zahvaljujem. Također, želim zahvaliti Općini Preko i  načelniku Juri Brižiću koji su nam omogućili ovako lijepo igralište na  Ugljanu te predsjedniku svojeg kluba Ivanu Meštroviću jer je prepoznao i podržao jednu lijepu inicijativu. Meni je drago da će djeca s  Ugljana i Pašmana napokon imati uvjete kakve zaslužuju.

NŠK Sv. Mihovil - NK Osijek 4-8

Sveti Mihovil: Gobin, Ricov, L. Kurtin, Kovačić, Tomasov, M. Prekpalaj, Kombura, K. Prekpalaj, D. Kolega, K. Kurtin, Pavin, Lucin, Zelenčić,  Ortulan, Dundov, Melada, K. Kolega, Vojvodić, Dešpoja; trener: Damir  Korenov

Osijek: Santini, Šimunec, Barać, Grgić, Jambor, Mudražija, Pušić, Ilić,  Pervan, Boban, Marić, Malenica, Milović, Hajradinović; trener: Zoran  Zekić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno