Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Rekorder vikenda provozao se Zadrom s 2,1 promilom

15.05.2018. 14:10
Rekorder vikenda provozao se Zadrom s 2,1 promilom


U tri dana proteklog vikenda dogodilo 20 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba smrtno stradala, dok su tri osobe teže, a četiri osobe lakše ozlijeđene.
Rekorder po promilima zaustavljen je u subotu oko 23 sata u Ulici 72. bojne Vojne policije u Zadru, 43-godišnji vozač je upravljao renaultom gospićkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,16 g/kg, što je najveća koncentracija alkohola zabilježena tijekom vikenda. Protiv vozača se podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti cestovnog prometa.
Proteklog vikenda policijski službenici PU zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 642 vozila i vozača, a poduzeli su 216 represivnih mjera.
Alkotestiran je 125 vozač od kojih je njih 16 bilo pod utjecajem alkohola, 104 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine,26 je vozilo bez zaštitnog pojasa, 21 vozač nije poštivao prometni znak, osam vozača s uporabom mobitela u vrijeme vožnje, četiri je vozilo bez vozačke dozvole, dva vozača bez zaštitne kacige, po jedan  je nepropisno pretjecao, odnosno upravljao u vrijeme zabrane. Jedno vozilo je zatečeno bez tehničkog pregleda i registracije.
Iz prometa je isključen 21 vozač i jedno vozilo.