Slavodobitnici Duje i Jakov iz Benje i Julijan iz Vukšića

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Najbolji u natječaju Želim, stvaram, oblikujem
Duje Čulina i Jakov Bljaić nagrađeni u kategoriji Stablo mojega zavičaja, a Julijan Gladović u kategoriji Oblikujem škrinju za čuvanje naše baštine
Mentorica Katarina Markulin, Duje Čulina i Jakov Bljaić

U sklopu likovnoga natječaj pod nazivom Želim, stvaram, oblikujem 2018., na koji je iz 130 škola pristiglo 777 uradaka iz cijele Hrvatske, Duje Čulina drugaš iz OŠ Šimuna Kožičića Benje osvojio je prvo mjesto u kategoriji dizajniranoga plakata Stablo mojeg zavičaja. U istoj kategoriji njegov razredni kolega Jakov Bljaić dobio je priznanje za kvalitetan uradak.

- Na satovima likovnoga odgoja učenici su stvarali na zadanu temu i na natječaj smo prijavili Dujine i Jakovljeve uradke. Cijeli je razred, kao i naša škola, ponosan na njih dvojicu, kaže Katarina Markulin, učiteljica i mentorica nagrađenih učenika iz OŠ Š.K. Benje.

Dvojici učenika svoje škole i njihovoj učiteljice čestitao je i ravnatelj Marko Marin.

- Pohvaljujem naše drugaše i učiteljicu zbog njihovog truda i uspjeha u Zagrebu čime su pridonijeli ugledu naše škole, kazao je Marin.

Iz Zadarske županije u kategoriji Oblikujem škrinju za čuvanje naše baštine prvu nagradu osvojio je i Julijan Gladović, četvrtaš iz OŠ Petra Zoranića u Stankovcima, iz PŠ Vukšić čija je učiteljica i mentorica Ana Baradić.

- U Zagrebu nam je stvarno bilo lijepo. Julijan je, inače, dosta darovit kad je u pitanju likovni izričaj, a vrijedan je i svoj je uradak napravio baš iz duše, govori njegova učiteljica i mentorica Ana Baradić.

Izložba nagrađenih uradaka i dodjela nagrada, pohvala i priznanja održani su u subotu u Zagrebu u Oris Kući arhitekture. Nagrade za najbolje likovne radove podijelili su učenici u četirima kategorijama, od kojih se svaka dijeli na razrednu i na predmetnu nastavu. Pribivali su svi nagrađeni učenici i mentori iz cijele Hrvatske kao i članovi umjetničkog žirija Zlatan Vehabović, Tena Letica i Andrea Sužnjević i članovi stručnog žirija. Europska komisija proglasila je 2018. godinu Europskom godinom kulturne baštine, a Profil Klettov višemjesečni likovni natječaj Želim, stvaram, oblikujem obuhvatio je i prirodnu baštinu. Koliko su kulturna i prirodna baština utkane u naš likovni izričaj predstavljeno je u umjetnosti najmlađih – naše osnovnoškolske djece. Uradci će biti objavljeni i u Katalogu radova Želim, stvaram, oblikujem iz Likovne mape za velika djela. Učitelji su aktivnosti proizašle povodom ovog natječaja uklopili u svoje razredne ili školske kurikulumske projekte, pa u tom smislu katalog može funkcionirati i kao likovno-metodički priručnik, te otvaranje likovne kulture novom načinu poučavanja u skladu s kurikularnom reformom.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno