Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

3 C°

Špralja: Pritisak je sada na Ciboni

15.05.2018. 14:30
Špralja: Pritisak je sada na Ciboni


Nakon subotnje pobjede nad Cibonom, košarkaši Zadra pokušat će dvokorakom izboriti plasman u finale doigravanja HT Premijer lige na koje se čeka već pet godina, još tamo od 2013. godine. Druga utakmica polufinalne serije Cibone i Zadra igra se u večeras s početkom u 20 sati u KC Dražen Petrović u Zagrebu.
Ove sezone oba gostovanja Zadra pod Cibonin tornjom završila su trijumfalno po njih te je optimizam itekako prisutan u njihovoj svlačionici. Kapetan Šime Špralja imao je ključnu ulogu u drugom poluvremenu prve utakmice doigravanja kad je uspješno imobilizirao Luku Žorića. K tome je još postigao tricu za bijeg na 78:72 u samoj završnici i od njega se očekuje veliki doprinos u večerašnjoj utakmici.
– Naravno da ćemo pokušati već u Zagrebu riješiti pitanje finalista. U neku ruku će nam biti lakše igrati tu utakmicu nego li moguću treću. Zato moramo pokušati iskoristiti činjenicu da je pritisak sada na Ciboni. U prvoj utakmici smo na krilima naših navijača pokazali snagu, te uz čvrstu i agresivnu igru kakvu smo prikazali u drugom poluvremenu možemo do pobjede u Draženovom domu – kaže kapetan Špralja.
Ovo će biti šesti međusobni ogled Zadar i Cibone u ovoj sezoni. Zadrani su slavili čak pet puta, Cibona samo jednom. Očito je da Zadrani ne leže Zagrepčanima ove sezone.
– Toliko se dobro poznajemo da ne može biti velikih taktičkih iznenađenja. Mi moramo odigrati najbolje što možemo i uz veliku borbenost želimo izboriti finale već danas – dodaje Špralja.
Trener Aramis Naglić u Zagrebu će teško moći računati na Mislava Brzoju i Jakova Vladovića, koji i dalje imaju problema s ozljedama. Sužena rotacija bit će hendikep, ali takve situacije znaju i homogenizirati momčad.
– Očekujem još jednu borbenu utakmicu s obje strane. Cibona je protivnik koji ima kvalitetnu momčad i sigurno žele ostati u igri za finale. Znamo što možemo i zaigrat ćemo maksimalno motivirani. Imamo problema u rotaciji igrača, ali ćemo dati sve od sebe da nadomjestimo igrače kojih nema. Ukoliko ponovimo pristup iz drugog poluvremena prve utakmice, smatram da možemo do pobjede – poručuje Naglić prije druge utakmice polufinala doigravanja u Zagrebu.