Ministar Goran Marić u rad pustio novi objekt Odašiljača i veza Ugljan – Mala Glava

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Svečano otvorenje
Izaslanik predsjednika Vlade i ministar državne imovine Goran Marić u društvu je člana Uprave i direktora Odašiljača i veza Mate Botice u rad pustio novi objekt OIV-a na otoku Ugljanu

Izaslanik predsjednika Vlade i ministar državne imovine Goran Marić u društvu je člana Uprave i direktora Odašiljača i veza Mate  Botice u rad pustio novi objekt OIV-a na otoku Ugljanu. Otvaranje ovog  objekta nastavak je investicijskog zamaha OIV-a s ciljem ulaganja u zamjenu dotrajale infrastrukture i izgradnje novih objekata.

Prilikom puštanja u rad uređaja ministar Marić čestitao je na vrijednoj  investiciji i istaknuo:

„Ovom investicijom društvo Odašiljači i veze pokazuje poslovnu konkurentnost, učinkovitost, inovativnost te gospodarsku  i društvenu odgovornost za svoju ulogu u specifičnom okruženju kakvo  su naši otoci. Samom reanimacijom gospodarskog života može se reanimirati život nacije. A investicije i imovina su i temelj i klica života. Oni su  i najbolji čuvari života. Neka ovi postulati vrijede i za sve gospodarske  subjekte, posebice one od posebnog interesa Republike Hrvatske.“

Načelnik Općine Preko Jure Brižić izrazio je zadovoljstvo jednim od  najvećih projekata u Općini te istaknuo kako će novi objekt na novoj lokaciji u značajnoj mjeri doprinijeti poboljšanju kvalitete prijema televizijskih i radijskih sadržaja u zadarskome kraju, ali i šire. Puštanjem u rad  novog objekta stvorila se mogućnost obnove tvrđave Sv. Mihovil, jednog  od najvećeg projekata Općine koja će u budućnosti imati ulogu interpretacijskog centra.

Župan Zadarske županije Božidar Longin prisjetio se značaja objekta  na otoku Ugljanu za vrijeme Domovinskog rata te je izrazio potporu  svim dosadašnjim i budućim projektima Odašiljača i veza.

Državni tajnik za infrastrukturu pri Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Tomislav Mihotić čestitao je svim bivšim i sadašnjim djelatnicima OIV-a 93. godišnjicu postojanja te izrazio zadovoljstvo završetkom ovog projekta netom prije turističke sezone.

Član Uprave i direktor OIV-a Mate Botica posebno se zahvalio izvođačima radova DIKLO GRADNJI d.o.o. i DALEKOVOD d.d. te napomenuo kako je izrazito ponosan na suradnju s vrhunskim hrvatskim  društvima.

„ Radi se o jedinstvenom tornju ovakve vrste, rešetkaste  čelične konstrukcije visine 85 metara, jedinog takve vrste u Repubilici  Hrvatskoj“ rekao je Botica te naglasio kako je cilj projekta podizanje kvalitete usluga i preseljenje OIV-ove, ali i radiokomunikacijske i telekomunikacijske opreme drugih korisnika, istočno od postojeće lokacije u krugu tvrđave Sv. Mihovil. Naglasio je kako će novi objekt uvelike pridonijeti  daljnjem razvoju gospodarstva i turizma u ovome kraju, a kolegicama i  kolegama čestitao je dan Odašiljača i veza.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno