Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

TRI RITMA ZA KRAJ Posljednji “Ritam kulturizma” u ekološko – humanitarnom tonu

15.05.2019. 13:25
TRI RITMA ZA KRAJ Posljednji “Ritam kulturizma” u ekološko – humanitarnom tonu


Jutros je na rivi ispred zgrade Sveučilišta u Zadru svečano otvoren 10. jubilarni Ritam kulturizma, tradicionalna kulturno-turistička manifestacija koju organiziraju studenti diplomskih studija sveučilišnog Odjela za turizam i komunikacijske znanosti.
Deseti Ritam kulturizma održava se ove godine, doznajemo od organizatora, posjednji put, a već sljedeće godine studenti ovog sveučilišnog odjela započet će neki novi projekt kojim će se također nastojati obogatiti turistička ponuda u predsezoni, a koji će kao i do sada obuhvatiti i humanitarnu dimenziju.
– Mislimo da smo u ovih deset godina Ritma kulturizma uspjeli u svom naumu da u naše aktivnosti uključimo široku studentsku populaciju i povežemo je s lokalnom zajednicom, a posebno kroz humanitarne akcije, te da smo dosegnuli maksimum, pa stoga završavamo ove godine Ritam kulturizma pod sloganom "Tri ritma za kraj", kaže Gabrijela Jukić, a Ivan Bešlić dodaje da će sljedeće godine zasigurno krenuti s nekim sličnim projektom, naravno kao i do sada na volonterskoj osnovi.
– Ove godine Ritam kulturizma započinje trima aktivnostima. Tako ronioci Ronilačkog kluba "Roko" i studentskog ronilačkog kluba "Zadron" provode akciju čišćenja podmorja južnog dijela zadarske rive, dok volonteri Gradskog društva Crvenog križa organiziraju akciju dobrovoljnog darivanja krvi, kaže Bešlić i ističe kako se istovremeno prikupljaju sredstva za kupnju linearnog akceleratora, odnosno uređaja za zračenje za onkološke bolesnike. Na taj način organizatori Ritma kulturizma žele podržati veliku akciju Lige protiv raka Zadar koja kupnjom ovog uređaja želi osigurati provođenje radioterapije u Općoj bolnici Zadar.
Kako doznajemo od Šime Lisice, studenta i referenta za davalaštvo krvi, Gradsko Društvo Crvenog križa uz akciju darivanja krvi provodi i pokaznu vježbu pružanja prve pomoći, odnosno postupak reanimacije.
Ritam kulturizma nastavlja se sutra Stand up nastupom Splitske scene u Novom kampusu u 20 sati, te prekosutra nagradnim kvizom i humanitarnim koncertom, čija sredstva će se također uplatiti na račun Lige za linearni akcelarator.