Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Jurišić: Utakmice protiv »utopljenika« znaju biti jako opasne

15.05.2021. 09:00


U 29. kolu Treće HNL jug Primorac (B) na svom travnjaku danas s početkom u 17 sati dočekuje Zmaja iz Blata na Korčuli. Biograjci su u prošlome kolu slavili na gostovanju u Vodicama rezultatom 1:2. Strijelac oba pogotka za momčad iz kraljevskog grada bio je Kevin Mondziaou. Druga je to pobjeda u nizu nakon što je tjedan ranije momčad Krešimira Sunare slavila protiv Sloge u dvoboju koju su igrali na svom igralištu Kazimir i Silvestar. Sada im u goste dolazi posljednjeplasirana momčad Lige koja još uvijek ima teoretske šanse, istini za volju male, za ostanak u ovome rangu natjecanja. Čvrsto drže dno ljestvice s 24 boda, dok im pretposljednji Kamen bježi šest bodova. S druge strane Biograjci su na 12. mjestu s 33 osvojena boda, ali još uvijek nisu do kraja riješili pitanje ostanka u Trećoj HNL jug. Dvije pobjede u nizu donijeli su rasterećenje, ali i veliku dozu samopouzdanja uoči dvoboja s Blaćanima u kojem praktički mogu riješiti sve »probleme«.
– Spretno i sretno smo došli do pobjede u Vodicama, mogli bi reći, na mišiće – kazivao je Nikola Jurišić, prvotimac biogradskog Primorca.
– Nije to bila lagana utakmica, uvjeti su bili teški, a pritom mislim na vrućinu i sparinu. Vodice su igrale dobro, čak su stvorile i više prilika od nas, ali ih nisu uspjeli realizirati. S druge strane mi smo naše prigode pretvorili u pogotke i tako stigli do vrlo vrijedne pobjede. Izgleda da nam se u tom dvoboju vratilo za sve promašene prilike u ovoj sezoni. U svakom slučaju ova pobjeda ima veliko značenje, koliko bodovno, toliko i po pitanju samopouzdanja.
Ono što je najvažnije, pobjeda u Vodicama značila je i izlazak iz one najopasnije zone ispadanja.
– Definitivno nas je ova pobjeda pomakla iz opasne zone, ali još uvijek ne možemo kazati da smo potpuno mirni. Nalazimo se na 12. mjestu s 33 osvojena boda, a to je samo tri boda više od pretposljednjeg Kamena. Još je puno posla pred nama i vjerujem da ćemo u preostalih šest kola napraviti veliki pomak na ljestvici prema gore. Primorac sigurno ne zaslužuje biti tu gdje se trenutačno nalazi, ali splet okolnosti nas je doveo u ovaj položaj. Vjerujem da smo sada sve posložili i isto tako se nadam da će se to vidjeti u periodu koji je pred nama.
Danas će Biograjci na svom travnjaku ugostiti Zmaja iz Blata na Korčuli koji je posljednjeplasirana momčad Treće HNL jug.
– Ovakve utakmice protiv »utopljenika« znaju biti jako opasne jer oni praktički nemaju što za izgubiti. Svjesni smo da nas očekuje teška utakmica, ali isto tako smo uvjereni da je možemo i moramo riješiti u našu korist. Kvalitetnija smo momčad od Zmaja i to moramo dokazati na zelenom travnjaku. Idemo po vrlo važnu pobjedu koja bi nas definitivno odmakla od opasne zone i učinit ćemo sve da je ostvarimo – kazao je na kraju razgovora Nikola Jurišić.


Treća HNL jug
29. kolo, danas, 17 sati: Primorac (B) – Zmaj (B), Hrvatski vitez Posedarje – Vodice, Zagora – Uskok, Neretva – GOŠK Du., Zmaj (M) – Urania, Jadran LP – Neretvanac, Split – OSK. Sutra (17): Kamen – Hrvace


»Idemo po vrlo važnu pobjedu koja bi nas definitivno odmakla od opasne zone i učinit ćemo sve da je ostvarimo
Nikola Jurišić