Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Zatonu Plava zastava sedmi put

Autor:

14.06.2009. 22:00
Zatonu Plava zastava sedmi put

Foto: Zvonko KUCELIN



Plava zastava karakterizira plažu kakvu bi svatko poželio. Postoje određeni standardi koje plaža mora ispunjavati da bi osvojila Plavu zastavu, a oni podrazumijevaju sigurnost i čistoću, kazao je Neven Smrkinić


Turističko naselje Zaton još jednom je opravdalo status jedne od najprivlačnijih destinacija Zadarske županije i to jučerašnjim činom podizanja Plave zastave.
Riječ je o prestižnoj nagradi koju je ova plaža zaslužila zahvaljujući konstantnom podizanju i održavanju propisanih standarda, kojima bi svaka plaža trebala udovoljavati.
U povodu podizanja lave zastave, jučer je ispred terase “More” održan prigodni program, točnije kratki, zanimljiv i poučan skeč na temu okoliša. Program je osmislila i izvela animacijska skupina Zatona, a zahvaljujući njihovoj maštovitosti i smislu za zabavno, privlačno i lijepo, jučerašnji je događaj zainteresirao i veliki broj tamošnjih turista. Nakon prigodnog programa, Plava zastava je i službeno podignuta, a ova je plaža i za ovogodišnju sezonu proglašena otvorenom te sigurnom i ugodnom za sve posjetitelje.
Kako pojašnjava Neven Smrkinić, upravitelj plaže, riječ je o sedmom po redu podizanju Plave zastave na ovom prostoru, a ona će se, nakon jučerašnjeg podizanja, ukloniti tek 1.listopada.
– Plava zastava karakterizira plažu kakvu bi svatko poželio. Postoje određeni standardi koje plaža mora ispunjavati da bi osvojila Plavu zastavu, a oni podrazumijevaju sigurnost i čistoću, kazao je Smrkinić, pojasnivši kako, prema spomenutim standardima, plaža, između ostalog, mora imati uredne toalete te dovoljan broj spremnika za otpad, mora imati korisne smjernice i info tabele za goste te mora biti sigurna, što podrazumijeva spasilačku opremu ili spasioce.
– Naša plaža svake godine osvaja Plavu zastavu što znači da ispunjava niz propisanih standarda koji je čine ugodnom i sigurnom, kazao je upravitelj, istaknuvši kako je, uz sve to, zatonska plaža i jedina koja ima riješen prilaz za invalide u more, kao i toalet prilagođen osobama s invaliditetom.