Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Novinari Radio Zadra morat će nabaviti zaštitne kacige!

Autor: Boris Kupčak

14.06.2010. 22:00
Novinari Radio Zadra morat će nabaviti zaštitne kacige!

Foto: Zvonko KUCELIN



Svi znamo u kakvom je stanju zgrada i mislim da bi bio red da se uredi, bar zbog stanara. Znam o planovima koje ima Grad, ali radovi nisu počeli i ne vidi se ništa – Dorotea Perović
Pukom srećom nitko nije ozlijeđen kada se u ponedjeljak ujutro u ulazu Providurove palače odlomio veliki komad stropa i pao na pod. Cijela zgrada, koja je pod povećalom restauratora, je u ruševnom stanju i ovo nije prvi incident koji se dogodio, a već godinama o sanaciji se samo priča. Tako ove godine Grad Zadar u proračunu planira izdvojiti 750 tisuća kuna za uređenje Kneževe palače i nastavak sanacije Providurove palače s ciljem osnivanja Muzeja Grada. Posljednjih pet godina o osnivanju Multimedijalnog centra se često priča, ali ništa se nije pomaknulo s mrtve točke i još uvijek postoje samo planovi. U derutnoj zgradi i danas se nalazi veliki broj raznih udruga, Vodovod i Radio Zadar, prolaze mnogi ljudi, održavaju se koncerti i bitan je segment turističkog obilaska Zadra, a po svemu sudeći samo je pitanje dana kada bi netko mogao biti ozlijeđen u novoj kanonadi betona sa stropa. Dorotea Perović, urednica Informativnog programa Radio Zadra, kazala nam je kako bi bio red da se zgrada uredi te da pogled na zgradu nekima daje i sliku Zadra.
– Svi znamo u kakvom je stanju zgrada i mislim da bi bio red da se uredi, bar zbog stanara. Znam o planovima koje ima Grad, ali radovi nisu počeli i ne vidi se ništa. Ružno je svaki dan ići na posao i tako nešto gledati. Često nam dolaze i cijenjeni sugovornici koji imaju što i vidjeti, a taj pogled im stvara jednu sliku grada za koju ne znam je li stvarna, kazala nam je Perović.
Prošle godine pisali smo o istom problemu, a i tada su nam iz Grada Zadra rekli kako su napravljeni prvi koraci, natječaj za uređenje bio je raspisan te je donesen prijedlog o uređenju prostora budućeg Multimedijalnog centra, ali se čekalo da se spoje svi bitni čimbenici koji će uvjetovati početak radova. Izgleda da čimbenici još nisu spojeni, jer ono što se govorilo tada vrijedi i danas, a radovi nisu ni počeli.
– Jedan od bitnijih problema je, gdje smjestiti sve postojeće udruge koje se trenutačno nalaze u Providurovoj palači, kazala je prošle godine Ivana Dadić, stručna suradnica za informiranje i protokol u Gradu Zadru i dodala kako će se zasigurno čekati još neko vrijeme da svi budu zbrinuti te da radovi nesmetano počnu.
Radio Zadar i udruge koje se bave mladima imat će osigurane prostore u bivšoj vojarni Stjepana Radića, koju će dijeliti s HRT-om te s Gradskom knjižnicom, govori se već godinama, a dok se to ne dogodi kolegama s radija preporučujemo oprez na ulazu u redakciju i neka za svaki slučaj kupe zaštitne kacige.