Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Plesna skupina Beat Street doplesala do prvog mjesta

Autor: Dragana Glavočić

14.06.2010. 22:00
Plesna skupina Beat Street doplesala do prvog mjesta

Foto: Adam VIDAS



Drugi po redu “Dječji festival plesa Preko 2010.” održan je u subotu na ljetnoj pozornici u Preku. Ovogodišnji festival nazvan je TIMFEST jer su nastupili i natjecali se plesni timovi.
Drugi po redu festival od ove godine proširio se na cijelu Zadarsku županiju. Nastupila su djeca iz Bibinja, Nina, Zadra, Kukljice, Preka, Poljane, Sutomišćice, Lukorana i Ugljana. Prošle godine festival je okupio stotinjak, a ove godine duplo više tako da je svoje plesno umijeće pokazalo oko dvjesto mladih plesača. Petnaest dječjih plesnih skupina uzrasta od 4 do 14 godina borilo se za prvo mjesto.
Festival se sastojao od nekoliko dijelova. Prvi je bio natjecateljski, potom je uslijedio nastup gostujućih plesnih skupina, a na kraju atraktivna modna revija nakita u izradi Božene Sikirić. Voditeljice programa bile su Vlatka, Magdalena, Nika, Laura i Tihana.
O pobjedniku je odlučivao osmeročlani stručni žiri u sastavu: Jadranka Selak, Maja Draganić, Valentin Bakota, Vesna Benić, Daniel Vučinović, Tanja Kanceljak, Mirna Brčić i Mladenka Mašina. Dječji festival plesa projekt je Udruge za promicanje ritmike i plesa Tim. Generalni pokrovitelji festivala bili su Općina Preko i Zadarska županija. Program su otvorile gostujuće plesne grupe Break dance, Floorshakers seniori, Hip Hop i Dragonflyz.
U prvom natjecateljskom dijelu nastupilo je osam plesnih skupina. Prvi natjecatelji koji su nastupili bili su plesna skupina “Tim”-predškolski uzrast iz Preka s pjesmom “Lolypop”, a nakon njih pred brojnom publikom nastupila je plesna skupina “Alba” iz Nina s pjesmom “Macarena”.
Treće po redu nastupile su članice Plesne skupine Flash iz Bibinja. Nakon njih na ljetnoj pozornici zaplesale su polaznice nižih razreda Glazbene škole Blagoje Bersa s koreografijom naziva “Ptice”.
U natjecateljskom dijelu nastupile su dvije hip-hop plesne skupine Beat street i Dragonflayz iz Zadra. Među posljednjim natjecateljima svoje plesno umijeće pokazale su, kako su najavljene, gospodarice plesa iz Kuljice Plesna skupina Tim, a na kraju nastupile su domaćice natjecanja Tim Preko, niži razredi.
U kratkoj pauzi između dva dijela natjecanja nastupile su gostujuće plesne skupine Beat street i Floorshakers iz Zadra.
Drugi natjecateljski dio otvorile su Plesna skupina Tim Sutomišćica, a nakon njih zaplesale su petašice iz Plesne skupine “Alba” iz Bibinja na pjesmu Lady Gage.
Jedanaeste po redu na pozornicu su se popele članice skupine Tim Preko viši razredi, a dvanaesti Plesna skupina Shock iz Bibinja. Među posljednjim sudionicima natjecanja nastupila je Glazbena škola Blagoje Bersa, viši razredi, i skupina “Alba” iz Nina.
U odlučivanju koja je plesna skupina najbolja sudjelovala je i publika.
Prema sudu stručnog žirija najbolja plesna skupina je Beat Street, a po izboru publike Tip Preko, viši razredi. Svim pobjednicima su uručene prigodne nagrade.