Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Potpora projektu Jadran

Autor: Branko Božić

14.06.2010. 22:00
Potpora projektu Jadran


Što se tiče novog zakona o plaćama službenika i namještenika u lokalnoj upravi i samoupravi, Općinsko vijeće je potvrdilo mjesečno primanje općinskog načelnika u iznosu od 9.000 kuna neto, dok je njegovom zamjeniku, nazočnom donačelniku Kaži Kolanoviću (HDZ) potvrdilo mjesečnu naknadu u iznosu od 3.000 kuna neto
Privlačko Općinsko vijeće uspjelo se okupiti iz trećeg pokušaja. Ante Mustać (HDZ) predsjedao je na 11. sjednici po redu. Okupljanje privlačkih vijećnika, ovog se puta među pučanstvom Privlake, pratilo s posebnom pozornošću, budući da se “šuškalo” da je ova sjednica presudna za daljnji tijek rada i funkcioniranja općinskih tijela. No, to su ovog puta ipak na najbolji mogući način demantirali vijećnici, njih devetorica okupljenih, bez nazočnosti četvorice vijećnika iz oporbene koalicije (SDP-HSU-HNS).
Sjednica je obilovala opširnim dnevnim redom u kojem je na početku uz 7 glasova HDZ-a i HSS-a te uz dva glasa protiv od strane HSP-a usvojen godišnji obračun proračuna za prošlu godinu. O prihodima koji su se kretali u visini od 7,6 milijuna kuna, rashodima u iznosu od 6,6 milijuna, manjku prihoda u iznosu od oko 4 milijuna, kao i prihodima koji su se iz 2008. godine prenijeli u iznosu od 14 milijuna kuna te ostalim pojedinostima vezanim za ovu tematiku, vijećnicima je opširno elaborirala pročelnica za financije Mira Bokara.
U nastavku se raspravljalo o izmjenama i dopunama statuta Dječjeg vrtića “Sabunić” te raspisivanja javnog natječaja za mjesto ravnatelja ove ustanove. Bilo je, također, riječi o pitanjima iz oblasti komunalne infrastrukture, radu ugostiteljskih objekata u ljetnom razdoblju te o općinskim porezima.
Najviše se ipak vremena potrošilo na raspravu, kako i na koji način riješiti kronični problem deponiranja fekalija na prostoru općine Privlaka. S tim u svezi općinski načelnik Ive Surić (HDZ) je vijećnicima pojasnio do kuda se stiglo s projektom “Jadran” u koji su se, kao što je poznato, nedavno i službeno uključili Općina Privlaka i susjedni Nin. On je istaknuo da će ovih dana Hrvatske vode raspisati natječaj za izradu sve potrebne projektno-tehničke dokumentacije za ovaj projekt na osnovu kojeg će se izraditi studija isplativosti.
– Kada to bude učinjeno znat ćemo na čemu smo pa ćete vi vijećnici u konačnici donijeti svoj sud, ići dalje ili ne, rekao je načelnik Surić.
Većina vijećnika je podržala sve radnje vezane za ovaj posao zaključivši kako ne postoji alternativa ovom projektu barem kada je u pitanju daljnji razvoj Privlake.
Što se tiče novog zakona o plaćama službenika i namještenika u lokalnoj upravi i samoupravi, Općinsko vijeće je potvrdilo mjesečno primanje općinskog načelnika u iznosu od 9.000 kuna neto, dok je njegovom zamjeniku, nazočnom donačelniku Kaži Kolanoviću (HDZ) potvrdilo mjesečnu naknadu u iznosu od 3.000 kuna neto.
Na kraju je vijeće u Povjerenstvo za davanje koncesije crpljenja i odvoza otpadnih voda te za pogrebne usluge imenovalo tri člana i to načelnika Ivu Surića, predsjednika OV-a Antu Mustaća te Nevena Zorića, dok je u Vijeće za davanje koncesijskih odobrenja na pomorskom dobru izabralo Kažu Kolanovića, Ivicu Glavana Đobu i Tomislava Grbića.