Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

“Bišovo” u srpnju i kolovozu i na Silbi

14.06.2011. 22:00
“Bišovo” u srpnju i  kolovozu i na Silbi


Podsjetimo da će “Bišovo” na Putu iz Pule stizati na Silbu u 10.50 sati, a u Zadru će biti u podne. Vraćat će se istim putem s polaskom iz Zadra u 16 sati i dolaskom na Silbu u 17.05 sati, te u Pulu u 20.45 sati


Nakon godina  molbi i ljutnje putnika Silba će  ovoga ljeta imati brodsku vezu  s Malim Lošinjem i Pulom, ali  još i važnije je što će katamaran na liniji Pula – Zadar  pristajati i na Silbi. Poznato je  mnogim gostima Silbe kako je  proteklih godina brod iz Pule  prolazio uz Silbu i nije pristajao, a tamo bi se ukrcalo  desetine, pa i stotine putnika.
Konačno je taj problem riješen, pa će i ovoga srpnja i  kolovoza “Bišovo” tri puta tjedno pristajati i na silbljansku  rivu. “Bišovo” je katamaran  splitske agencije “Split-Tours”  koja je dobila koncesiju na  državnoj liniji 9141 Pula – Zadar. Linija je krenula 1. lipnja,  a Silba se “uključuje” 8. srpnja  i trajat će do 28. kolovoza.  Zapravo brod će na Silbu pristajati tri puta na tjedan, ponedjeljkom, petkom i subotom, kada na tome otoku ima  najviše putnika. Ima ih toliko  da je tamo uvijek manjak linija, odnosno više putnika nego raspoloživih mjesta u brodovima. Događalo se i lanjskog ljeta da putnici za Silbu  ostanu i na zadarskoj rivi, jer  se popune brodovi za Silbu,  otok koji od zimskih tristotinjak ljeti naraste na gotovo  sedam tisuća stanovnika.
Ipak, kažu gosti ovoga otoka, najgore im je bilo kada bi  vidjeli da brod za Zadar plovi  nedaleko od njihove rive, a ne  pristane, jer mu to nije bilo u  redu plovidbe.
Podsjetimo da će “Bišovo”  na Putu iz Pule stizati na Silbu  u 10.50 sati, a u Zadru će biti u  podne. Vraćat će se istim putem s polaskom iz Zadra u 16  sati i dolaskom na Silbu u  17.05 sati te u Pulu u 20.45  sati. Isto tako ovaj će brod  ponedjeljkom i petkom pristajati i na otok Unije te subotom na Ilovik.