Štafeta u kojoj su svi pobjednici

Slika korisnika admin
Vedran SITNICA
Kroz igru i druženje djeca iz redovnih škola razvijaju senzibilitet prema djeci s posebnim potrebama

Učenike Osnovne  škole Voštarnica jučer su razveselila djeca iz 5.f razreda OŠ  Smiljevac. Njihov posjet su u  Voštarnici s radošću iščekivali, ali ovi humanitarci su sa  sobom donijeli i neočekivano -  donaciju u obliku fotokopirnog aparata i školskog pribora, prijeko potrebnih za  kreativne radionice djece s  posebnim potrebama.

Inicijativu za pomoć i  druženje dviju škola pokrenula je Ivana Ivković, razrednica 5.f razreda u OŠ Smiljevac.

- Uoči prošlih božićnih  blagdana bili smo u OŠ  Voštarnica i sudjelovali na  njihovim kreativnim radionicama. I djeca i ja smo bili  oduševljeni s načinom rada i  sa svim ljudima ovdje pa smo  se dogovorili da ćemo opet  doći. Želimo dolaziti uoči  Božića i za blagdan Sv. Ante,  kada i mi slavimo Dan škole.  A i sv. Ante je zaštitnik potrebitih. Pokrenuli smo i humanitarnu akciju gdje su se  djeca i njihovi roditelji zaista  iskazali. I to nije samo da oni  pitaju roditelje novac i donesu  ga meni, bit je da dođu ovdje,  dožive to darivanje i stvore  nova prijateljstva, rekla je Ivković.

Irena Dukić, ravnateljica  OŠ Voštarnica rekla je da će  ova donacija jako dobro doći  djeci, u svrhu kopiranja didaktičkog materijala te da ih  je gesta učenika OŠ Smiljevac  zaista iznenadila.

- Što je još važnije, stvaraju  se veze, prijateljstva, trajna  suradnja. Druženje i upoznavanje naše djece s onom iz  redovnog programa još je kvalitetnije kroz zajednički rad i  igru. Mi nastojimo sudjelovati  u svim aktivnostima kao i redovne škole. Družimo se s  njima, ali i nadmećemo. To je  dobro i za jedne i za druge.  Djeca iz redovnih škola tako  razvijaju senzibilitet prema  djeci s posebnim potrebama,  vide da su dosta slična njima i  to na način da ih sama upoznaju i dožive, a ne da im netko  o tome priča, kaže Dukić.

I jučer se pokazalo da je  upoznavanje kroz rad i igru  najkvalitetnije. U tri pomiješane grupe djeca iz obiju  škola natjecala su se u štafeti.  Trčanje, provlačenje, loptanje, međusobno bodrenje u  pozitivnoj atmosferi stvorilo  je nova prijateljstva i nove uspomene o kojima će zasigurno  opet pričati na sljedećem susretu. A tko je pobijedio u  štafeti, svima je manje bitno.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno