Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Zadar ostao bez panoramskog autobusa

14.06.2012. 22:00
Zadar ostao bez panoramskog autobusa


Tonči Matulić potvrdio je da je crveni panoramski autobus iznajmljen za ovo ljeto jednoj tvrtki u Omišu. – Ne isplati se, kratko je komentirao Matulić. Ive Ramić, vlasnik tvrtke “Punta”, svoj je žuti panoramski autobus preselio na Hvar jer, kako kažu, interes je veći
Slab interes, visoka cijena usluge ili jednostavno nesretan projekt koji nije pronašao svoje mjesto u turističkoj ponudi grada – sve ovo mogli bi biti razlozi zašto Zadar svojim gostima više ne nudi mogućnost razgledavanja grada iz panoramskog autobusa.
Podsjetimo, u Zadru je točno prije dvije godine predstavljen obilazak grada panoramskim autobusom, što je trebalo zamijeniti dotadašnju vožnju vlakićem. Gradski prijevoznik Liburnija tada je sklopila ugovor s tvrtkom “Punta” iz Starigrada. Putnicima su se nudile tri rute obilaska žutim Neoplanovim autobusom na kat te usluge stručnog vodiča. U međuvremenu se pojavio i drugi panoramski autobus, u vlasništvu Tončija Matulića i Marinka Mršića, koji su rekli kako su se također godinama pripremali za ovaj posao te da im nije bilo drago kada su saznali da je Liburnija potpisala ugovor s tvrtkom “Punta”, ponajviše zbog toga što su oni prvi podnijeli zahtjev. Ipak, Matulić i Mršić, vlasnici prijevozničkog obrta Gaz-bil, uspjeli su postići dogovor s Omladinskim hostelom i MO Puntamika oko prijevoza turista. Njihov je crveni panoramski autobus prevozio putnike od Puntamike do starog autobusnog kolodvora na Poluotoku.
Nažalost, posao nije cvjetao ni žutom ni crvenom autobusu, a obje firme ostvarile su oko 15% manje od očekivanog prometa. Iako je vožnja crvenim autobusom bila nešto jeftinija od one u žutom, teško da su i bili konkurencija s obzirom da su prometovali na potpuno različitim rutama. Tonči Matulić potvrdio je da je crveni panoramski autobus iznajmljen za ovo ljeto jednoj tvrtki u Omišu.
– Što se nas tiče, mi ovo ljeto nećemo prometovati na zadarskom području. Ne isplati se, kratko je komentirao Matulić.
Ive Ramić, vlasnik tvrtke “Punta”, svoj je žuti panoramski autobus preselio na Hvar i od ovog ljeta radit će na tom otoku jer, kako kažu, interes je veći.