Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Fantela i Marenić osvojili broncu

Autor: Hina (H)

14.06.2013. 22:00
Fantela i Marenić osvojili broncu


Hrvatski jedriličari Šime Fantela i Igor Marenić osvojili su brončanu medalju u klasi 470 na Europskom prvenstvu u talijanskoj Formiji. U plovu za odličja uspjeli su se izboriti za brončano odličje.
Fantela i Marenić su u završni plov ušli sa četvrte pozicije, sa četiri boda zaostatka za trećeplasiranim Grcima Mantisom i Kagialisem. U takvoj situaciji Grci su mogli izravno jedriti na Šimu i Igora, ne dati im disati, kako to jedriličari kažu, međutim naš iskusni dvojac uspio ih je nadmudriti.
“Nije bilo jednostavno, bilo je baš teško. Plov za odličja nije dobro krenuo za nas, prvu oznaku smo obišli sedmi, međutim odličnim jedrenjem kroz polje uspjeli smo ući četvrti, ostali su se složili tako da smo uzeli broncu. Bilo je baš infarktno. Sretni smo jer smo nastavili niz osvajanja medalja i to nas ustvari najviše raduje,” kazao je Šime Fantela, dok je Igor Marenić doda0:
“Tri europska zlata, evo sad i bronca, više smo nego zadovoljni. Konkurencija je takva da bez problema ostaneš bez ijednog odličja, a mi smo ponovno na postolju tako da smo stvarno sretni. Medalja oko vrata je lijep osjećaj, nekako smo se navikli na njega..
Europski prvaci su Francuzi Bouvet/Mion, a srebro su osvojili Britanci Patience/Glanfield. Kao i obično na EP su nastupale i posade iz zemalja van Europe. U otvorenom dijelu poretka Fantela/Marenić su zauzeli peto mjesto. Prvi su Australci Belcher/Ryan. Te je podatke zanimljivo vidjeti ususret Svjetskom prvenstvu u kolovozu u Francuskoj.
Šime i Igor stižu sutra poslijepodne u Hrvatsku, a medijima će biti dostupni na konferenciji za novinare u Zadru, u prostorijama JK Uskok, s početkom u 19 sati, na kojoj će biti predstavljena reprezentacija za Mediteranske igre.