Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Ramljak: Želim postati svestran igrač

Autor: Roman Morović

14.06.2013. 22:00
Ramljak: Želim postati svestran igrač

Foto: Zvonko KUCELIN



Marko Ramljak jedan je od igrača koji su napravili najveći iskorak ove sezone. »Napravio je veliki korak naprijed, s obzirom da je lani igrao samo na osnovu toga što je bio zaštićeno godište. Moderan igrač, atleta, ali mora još puno raditi na tehnici driblinga i šuta, posebno dodavanja, ako misli igrati košarku na najvećem rangu«, kazao je 20-godišnjeg krilnog igrača Ante Nazor, trener. Ramljakove igre nisu prošle nezapaženo ni na međunarodnoj razini. Tako se našao i na službenim stranicama FIBA-e, Svjetske košarkaške federacije.
U članku pod nazivom »Ramljakov strelovit uspon od Singapura do Zadra«, priča o iskustvu na Olimpijskim igrama mladih 2010., sezoni u Zadru i nekim razmišljanjima o budućnosti.
– Ostvarili smo glavni cilj, koji je postavljen pred momčad i to je ono najvažnije. Osigurali smo ostanak u Jadranskoj ligi, a plasirali smo se i u finale prvenstva Hrvatske, što je sjajno postignuće. Žao mi je jedino što nismo dobili barem jednu finalnu utakmicu u našoj dvorani. U svakom slučaju, bila je to dobra sezona – kazao je Ramljak za fiba.com.
Mladi reprezentativac igrao je važnu ulogu u uspjehu svoje momčadi, o čemu dobro svjedoče statistički pokazatelji, ali i priznanje za najboljeg obrambenog igrača lige.
– Vjerujem da sam mogao i bolje iskoristiti minute na terenu, ali mislim da nisam razočarao trenera. Što se priznanja tiče, sigurno da mi godi, ali želim postati svestran igrač i dobroj obrani pridodati i veći doprinos u napadu – iskren je Ramljak, kojemu je ugovor sa Zadrom istekao, ali je sasvim sigurno u planovima kluba za sljedeću sezonu.