Propelerom glisera teško ozlijedio ronioca pa produžio bez zaustavljanja

Slika korisnika admin
PIXSELL
Ilustracija

Zadarska policija i Lučka kapetanija intenzivno tragaju za bijelim gliserom s bijelom tendom za sunce koji je u subotu oko 13 sati teško ozlijedio 67-godišnjeg ronioca u Turnju, na poziciji u moru ispred mjesnoga groblja.

Propeler glisera nesretnog je kupača dohvatio po leđima, nogama i zdjelici, a iz mora su ga izvukli mještani koji su čuli njegovo zapomaganje te pozvali hitnu pomoć. Ozlijeđeni ronilac izvan je životne opasnosti s teškim tjelesnim ozljedama i trenutno je hospitaliziran u Općoj bolnici Zadar.

Ni dan nakon nesreće Policija ni Lučka kapetanija nisu bili bliže odgovoru tko je vozač koji je preletio preko kupača i zatim produžio dalje. Iako su se prema prvim izjavama očevidaca jučer spominjala dva glisera, od kojih je jedan na tendi navodno imao krvi, Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske, jučer je rekao da za sada pouzdano znaju samo da se traga za bijelim gliserom s bijelom tendom.

- U subotu oko 13 sati dogodila se pomorska nesreća u Turnju i u naletu glisera teško je ozlijeđen 67-godišnjak, a policija i Lučka kapetanija provode kriminalističko istraživanje te tragaju za osobom koja je upravljala plovilom. Prema izjavama očevidaca on se kretao u pravcu iz Biograda do Sv. Petra i dalje prema Sukošanu, te smatramo da se radi o bijelom gliseru s bijelom tendom. Građani koji imaju bilo kakve informacije molimo da se jave ili nama u policiju ili lučkoj kapetaniji, bilo je sve što je Žodan jučer mogao reći.

Središnjica je u koordinaciji s nadležnom zadarskom Kapetanijom uputila apel svim sudionicima u pomorskome prometu zadarskim arhipelagom da ukoliko imaju saznanja o ovoj nesreći dojave upute u Lučku kapetaniju Zadar, dežurnome djelatniku na broj: 099 2111 245.

Lučka kapetanija Zadar u suradnji s Pomorskom policijom Zadar odmah po dojavi organizirala je potragu za nepoznatim plovilom, no šanse da ga nađu sve su slabije.

- Na žalost nema nikakvih informacija, podaci su vrlo šturi: tragamo za bijelim gliserom s bijelom tendom i to je sve što znamo. Pazite, velika je vjerojatnost da ni ta osoba koja je udarila ni sama ne zna da je udarila. Još jednom apeliramo na sve ronioce da pri ronjenju, ako je dalje od obale, koriste ronilačku bovu, rekao je jučer popodne dežurni djelatnik Kapetanije koji je primao moguće dojave.

 No, prema prvim informacijama kupač je bio na svega 100-tinjak metara od obale, unutar prostora zabranjenog za glisiranje a gliseraš, sve i da nije znao da je ozlijedio kupača, ako se prepoznao u opisu nije se javio u policiju.

opširnije u tiskanom izdanju

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno