Proslavili 55 godina mature

Slika korisnika mkvanja
Okupili se bivši učenici Srednje ekonomske škole
Vedran SITNICA
Okupili su se nekadašnji maturanti zadarske Srednje ekonomske škole iz generacije 1963./1964.

Nekadašnji maturanti zadarske Srednje ekonomske škole iz  generacije 1963./1964. obilježili su jučer 55 godina od završetka srednjoškolskog obrazovanja. Okupljanje bivših školskih kolega iz ukupno tri  razreda ove nekadašnje škole iz 4a, 4b i 4c razreda započelo je u dvorištu  zadarskih gimnazija na Poluotoku, pred zgradom u kojoj je tada bila Srednja ekonomska škola.

Od nekadašnjih stotinjak učenika iz ova tri razreda, jučerašnja obljetnica okupila je oko 25 bivših maturanata, ali i njihove tadašnje razrednike prof. Romana Segarića i prof. Branku Crljenko, dok je razrednik  trećem od navedenih razreda bio danas nažalost pokojni prof. Ivo Cvitanović.

Ovakva okupljanja ova generacija srednjoškolaca organizira svakih pet  godina, a mada je veliki dio polaznika ovih razreda ostao u Zadru, ima i  dosta onih koji žive izvan Zadra, pa i izvan Hrvatske i Europe. Okupljeni  slavljenici su nakon zajedničkog fotografiranja prisustvovali svetoj misi  u Crkvi Srca Isusova, prisjetivši se svojih pokojnih kolega i profesora, a  nakon toga su druženje nastavili na ručku u restoranu „Harbor.“ (H.R.)

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 2 (1 glasova)