Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Proslavili 55 godina mature

16.06.2019. 08:00
Proslavili 55  godina mature


Nekadašnji maturanti zadarske Srednje ekonomske škole iz  generacije 1963./1964. obilježili su jučer 55 godina od završetka srednjoškolskog obrazovanja. Okupljanje bivših školskih kolega iz ukupno tri  razreda ove nekadašnje škole iz 4a, 4b i 4c razreda započelo je u dvorištu  zadarskih gimnazija na Poluotoku, pred zgradom u kojoj je tada bila Srednja ekonomska škola.
Od nekadašnjih stotinjak učenika iz ova tri razreda, jučerašnja obljetnica okupila je oko 25 bivših maturanata, ali i njihove tadašnje razrednike prof. Romana Segarića i prof. Branku Crljenko, dok je razrednik  trećem od navedenih razreda bio danas nažalost pokojni prof. Ivo Cvitanović.
Ovakva okupljanja ova generacija srednjoškolaca organizira svakih pet  godina, a mada je veliki dio polaznika ovih razreda ostao u Zadru, ima i  dosta onih koji žive izvan Zadra, pa i izvan Hrvatske i Europe. Okupljeni  slavljenici su nakon zajedničkog fotografiranja prisustvovali svetoj misi  u Crkvi Srca Isusova, prisjetivši se svojih pokojnih kolega i profesora, a  nakon toga su druženje nastavili na ručku u restoranu „Harbor.“ (H.R.)