U Zadru se cijene kvadrata novogradnje spustile na 2146 eura

Slika korisnika mkvanja
Na godišnjoj razini povećale se za deset posto
Najviše vrijednosti i najveći mjesečni porast bilježi Dubrovnik u kojem je novogradnja oglašavana od gotovo 3000 eura po kvadratu na više, a prosječna tražena cijena u svibnju je porasla za četiri posto i iznosila je 3519 eura
Arif SITNICA
Blaga promjena od 0,8 posto zabilježena je u Zadru u kojem su se cijene kvadrata novogradnje spustile na 2146 eura

Prosječne oglašavane cijene novogradnje i u svibnju su se  nastavile kretati uzlaznom putanjom. Podaci oglasnika za nekretnine  Crozilla.com pokazuju blagu mjesečnu promjenu u vidu porasta cijena  od 0,1 posto, dok su na godišnjoj razini njihove vrijednosti porasle za  četiri posto.

U mnogim gradovima u unutrašnjosti gornja granica cijene kvadratnog metra novih stanova uglavnom ne prelazi niti 2.000 eura, no u isto  su vrijeme u mnogim gradovima na moru nerijetko to tek početne cijene.

Blaga promjena od 0,8 posto zabilježena je u Zadru u kojem su se cijene kvadrata novogradnje spustile na 2146 eura, no u odnosu na prošlu  godinu navedeni je iznos gotovo 10 posto veći.  Najviše vrijednosti i najveći mjesečni porast bilježi Dubrovnik u kojem je novogradnja oglašavana od gotovo 3000 eura po kvadratu na više, a prosječna tražena cijena u  svibnju je porasla za četiri posto i iznosila je 3519 eura.

Porast od dva posto zabilježen je u Opatiji u kojoj je prosječna svibanjska vrijednost kvadratnog metra iznosila 3444 eura.

Kvadrati novih stanova na splitskom području oglašavani su na Crozilla.com u rasponu između 2000 i 5000 eura, a prosječna cijena iznosila je  2716 eura.

Iznos od 2394 eura za kvadratni metar u svibnju je prikazivao prosječnu cijenu novih stanova oglašavanih na području Šibenika, a u prethodnom su mjesecu oglašavani iznosi bili 1,3 posto manji.

Nešto niže vrijednosti zabilježene su i u Rijeci u kojoj se za kvadratni  metar u prosjeku tražilo 2011 eura.

Najveći godišnji porast cijena novih stanova u svibnju je  zabilježen u  Puli gdje se za kvadrat u prosjeku tražilo 1864 eura što je 16,6 posto više  no lani.Unatoč osjetnom godišnjem porastu, cijene pulske novogradnje  na mjesečnoj su razini zabilježile nešto niže vrijednosti, u visini od 1,5  posto, jednako koliko i u Poreču u kojem se za kvadratni metar u prosjeku tražilo 2010 eura.

Novogradnja oglašavana  na području Senja na mjesečnoj je razini poskupjela za jedva zamjetnih 0,1 posto, a za kvadratni se metar u prosjeku  tražilo 1645 eura. Zagreb je i u svibnju, već standardno, ostao skuplji no  u drugim gradovima u unutrašnjosti, a visinom cijena može se mjeriti s  brojnim gradovima na Jadranu. Prosječna oglašavana cijena kvadrata  novogradnje u Zagrebu je iznosila 2110 eura što je 0,7 posto više no prethodni mjesec, te 6,2 posto više no lani.

Cijena kvadrata  novih stanova u Osijeku je iznosila 1115 eura, u Varaždinu 1399 eura, a u oba grada maksimalni oglašavani iznosi nisu prelazili niti 1900 eura. (

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno