Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Zadarski Rotarijanci proslavili 20 godina uspješnog djelovanja

15.06.2019. 14:39
Zadarski Rotarijanci proslavili 20 godina uspješnog djelovanja


Druženjem u restoranu „Foša“ i prigodnim programom zadarski su Rotarijanci u petak proslavili 20 godina uspješnog djelovanja. Okupilo ih se sedamdesetak, uključujući i prijatelje iz RC Zagreb, RC Zagreb Sesvete, RC Split, RC Split plus, RC Kaštela, RC Šibenik, RC Gradec, R E kluba kao i tri inozemna kluba: RC Novi Sad Dunav, RC Michigen i RC Ontario. Događanje je vodila dr. Nikolina Basioli, ujedno i glavna organizatorica a zaključeno je svečanom primopredajom – prošlogodišnja predsjednica kluba dr. ing. Valentina Vnučec predala je lanac novom predsjedniku dipl. ing. građ. Davoru Dobroviću.
U međuvremenu program je brojao predaju zahvalnica svim donatorima/sponzorima kluba kao i medijima koji su ih pratili. Podjeljeno je 15 zahvalnica, a među njima i zahvalnica Zadarskom listu kao jednom od medija koji sustavno prati djelovanje Rotary kluba Zadar. Jedanaest članova kluba je dobilo i posebno priznanje – Paul Harris nagradu koja se dodjeljuje pojedincima iz kluba za njihov doprinos u humanitarnom radu, donacijama internacionalnim fondovima i promicanju rotarijanstva u društvu.
A koliko je zadarski Rotary klub potvrdio svoju zadaću kao udruga koja za cilj ima humanitarno djelovanje i promicanje visokih etičkih načela u poslovnom i privatnom životu, svjedoči i činjenica da će u narednoj godini biti u prilici dobiti Global Grant projekt.
Kako se moglo čuti na događanju riječ je o projektu Rotary Internacional fonda u okviru kojeg klubovi koji su se dokazali svojim humanitarnim djelovanjem u prošloj godini imaju mogućnost u narednoj aplicirati za sredstva iz internacionalnih Rotary fondova, konkretno udvostručiti dobivena sredstva.
Očekivano, humanitarni aspekt imala je i jučerašnja večer s obzirom da se dio sredstava prikupljenih za večeru odvojio za udrugu Svjetlo koju zadarski Rotarijanci i inače pomažu.
U ime udruge zahvalila im se voditeljica Iva Župan, a zahvalu su imali prilike čuti i od čelistice Manuele Barić – glazbenu zahvalu. Zadarski Rotary klub stipendira njeno obrazovanje u SAD pa se studentica rado odazvala na poziv svojih sponzora i prekjučerašnju večer glazbeno oplemenila kratkim koncertom.
Program je uključivao i prezentaciju povijesti kluba putem foto i video slajdova koju je moderirao Svetko Perković, a pred uzvanike su izašli i Gordan Borčilo koji je organizirao dolazak gostiju iz drugih klubova, njih dvadesetak, koji su se takoder obratili prisutnima i zahvalili domaćinima na pozivu uručivši im i prigodne poklone. Okupljenima se s par prigodnih riječi obratio i dr. Damir Dekorti, zahvalivši se, između ostalog, i Vnučec na svemu što je napravila za klub. Službeni dio večeri zaključila je tada već bivša predsjednica Valentina Vnučec, osvrnuvši se još jednom, kao i svi ostali, na uspješnu prošlu rotarijansku godinu, zahvalivši se svima koji su tome doprinjeli.