Miroslav Škoro je ozbiljno zaprijetio Plenkoviću: ‘Vidjet će on što to znači 5. srpnja’

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Izbori 2020
Autor: 
Na izjavu premijera Plenkovića da odbija Škorinu ponudu da bude ministar vanjskih poslova Miroslav Škoro ironično je dodao da "uvijek ima mjesta i za Ministarstvo sreće"
Davor Kovačević
Miroslav Škoro

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro u ponedjeljak je poručio premijeru Andreju Plenkoviću, za kojega smatra da svoju lošu vladavinu prikazuje kao uspjeh, da će na izborima 5. srpnja vidjeti što znači indeks sreće.

“Plenković neće biti premijer i vidjet će što znači indeks sreće 5. srpnja. Pokušava još jednom prevariti hrvatski narod ne bi li dobio prigodu da još četiri godine uhljebljuje svoje ljude i troši novce, a izgubit će jer je indeks sreće u Hrvatskoj toliko mali i toliko nezamjetan, da će mu to građani pokazati”, rekao je Škoro na predstavljanju gospodarskog programa Domovinskog pokreta.

Odgovorio je tako na jutrošnju izjavu premijera Plenkovića da odbija Škorinu ponudu da bude ministar vanjskih poslova te ironično dodao da “uvijek ima mjesta i za Ministarstvo sreće”.

Škoro je također ustvrdio da Plenović pokušava svoju lošu vladavinu prikazati kao uspjeh i da je u jučerašnjoj emisiji ‘Nedjeljom u dva’ “bjelodano dokazao da od stotinu lijepih želja iz političkog programa HDZ-a 2016. – nije ostvarena ni trećina”

Valjda će Pupovac kad-tad shvatiti

Na opasku ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda da je, kandidiravši se u 2. izbornoj jedinici, pobjegao od premijera Plenkovića, Škoro je rekao da ima vremena da Plenković dođe u tu izbornu jedinicu.

Ima još vremena do predaje izbornih lista DIP-u da Plenković dođe u 2. izbornu jedinicu, ja ću ga tamo čekati, dodao je.

Za govor mržnje na grafitima kakvi se ovih dana pojavljuju u Zagrebu rekao je da su “za svaku osudu”. No, komentirao je i izjavu predsjednika SDSS-a Milorada Pupovaca ocijenivši da je povlačenje paralele s patnjama afro-američkog naroda i srpske manjine u Hrvatskoj – degutantno.

“Nadam se da će kad-tad shvatiti da je on hrvatski političar koji ne treba ići na neke četničke derneke po mišljenje, pa se vraćati i dodatno mutiti vodu u Hrvatskoj”, poručio je Škoro.

Miroslav Škoro predstavio gospodarski program

Domovinski pokret predstavio je u ponedjeljak gospodarski program, pri čemu je njegov čelnik Miroslav Škoro ustvrdio da je Hrvatska gospodarski danas u dužničkom ropstvu i u položaju kolonije.

“Hrvatska je danas kolonija, iz kolonije se izvlače novci i u njoj se čeka da odnekuda dođe poklon i donacija. Tako to doživljavaju ljudi koji vode ovu zemlju. S druge strane smo u dužničkom ropstvu”, rekao je Škoro na konferenciji za novinare.

Gospodarski program podijeljen u sedam točaka predstavili su kandidat na parlamentarnim izborima Ante Rončević i nositeljica liste u IV. izbornoj jedinici Vesna Vučemilović.

Rončević je ustvrdio da je program vođen prema ciljevima demografskog oporavka i razvitka, snažnog rasta životnog standarda, cjelovitog održivog razvitka, a gradit će se na reindustrijalizaciji Hrvatske.

Osvrnuo se na energetsku politiku, demografiju i digitalizaciju zaključivši da bez razvitka industrije nema niti povećanja BDP-a, većih plaća i mirovina te većih socijalnih davanja.

“Mi ćemo i kroz ulaganja u digitalizaciju, u nove tehnologije, riješiti se korupcije i svih onih jalovih stvari koje rastaču hrvatsko biće”, poručio je.

Govoreći o poljoprivrednoj politici, Vučemilović je kazala da je kriza uzrokovana epidemijom koronavirusa pokazala nužnost samodostatnosti poljoprivredne proizvodnje.

Nemojte tražiti da vam damo spisak

“Poljoprivredni poticaji moraju biti učinkovito i tranpsaretno plasirani”, kazala je dodavši da je unatoč ulaganjima naša poljoprivredna proizvodnja iz godine u godinu manja.

Za hrvatski turizam, koji je danas “više položajna renta nego ozbiljna gospodarska grana”, nužna je diverzifikacija turističkih proizvoda.

Domovinski pokret će se u poreznoj politici zalagati za povećanje osobnog odbitka za uzdržavanu djecu, stimulaciju prve kupnje objekta za stanovanje, uvođenje jedinstvene stope poreza na dobit od 12 posto za poduzetnike, a žele i smanjiti PDV na turističke usluge na 10 posto.

Upitana zašto se gospodarski program ne temelji na konkretnim mjerama već na detekciji problema u gospodarstvu, Vučemilović je odgovorila da su se koncentrirali na ono što smatraju da je bitno.

“Detekcija problema je bila ključ, određena rješenja smo još razvijali, no u ovom trenutku, kada još uvijek ne znamo u kakvu ekonomsku krizu upadamo, mislim da bi bilo neodgovorno davati obećanja. Veliko je pitanje što će nas dočekati na jesen”, poručila je.

Škoro je dodao da kao poduzetnik u gospodarskim programima najvećih hrvatskih stranaka ne vidi ništa novo.

“Nemojte tražiti od nas da vam dajemo spisak da ćemo napraviti u gospodarskoj politici ovo ili ono. Mi smo vrlo jasno i glasno rekli kako je važna odgovornost i da su ti odnosi izgrađeni na zdravim osobama, a sada su postavljeni tako da su uhljebnički i klijentelistički”, poručio je.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)