Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Plenković odgovorio na Škorinu ponudu, sprdajući ga oko “Ministarstva sreće”. Uputio je packe i svom ministru Berošu

15.06.2020. 09:19


Šef HDZ-a Andrej Plenković uzvratio je danas na rukavicu u lice koju mu je bacio Miroslav Škoro s jučerašnjom izjavom kako bi Domovinski pokret koalirao sa HDZ-om, ali pod uvjetom da Plenković više ne bude premijer.
Škoro je Plenkovića optužio za “bahato i nasilničko ponašanje”, te naveo da sa svojim rezultatima više ne zavrjeđuje biti premijer u Hrvatskoj. No “premijer Škoro” bi mu ipak ponudio mjesto ministra vanjskih poslova.
“Ja sam svoj obol što se tiče vanjskih poslova dao, ali uvijek ima i mjesta za ministarstvo sreće. Ne mislim to za sebe, ponudio bih to mjesto”, odvratio je danas dobro raspoloženi Plenković, na što su ga novinari opet upitali bi li pristao biti u Vladi u kojoj je premijer Škoro.
“Ministarstvo sreće” – bilo je jedino što je ponovio Plenković.


Packa Berošu
Zanimljivo je da je, osim Škore, Plenković danas uputio kritiku i svojem ministru Viliju Berošu, a sve vezano za njegovu jučerašnju izjavu kako je “djeci bolje biti u domovima, nego da ih usvoje istospolne obitelji”.
“Ja ne mislim da je Beroš homofoban na bilo koji način, iako ono što je rekao nije najspretnije. No mi smo svoj stav o tome kao stranka rekli u Saboru. Koji stav? Pa što više djece treba izvući iz domova”, uzvratio je.
Opet je priupitan i za sramotne protusrpske ispade i grafite po Zagrebu.
“Na policiji je da to istraži i svatko tko to napravi treba odgovarati. nemam indicije ni dokaze da je to sad orkestrirano pred izbore, ali onaj tko to radi, radi za nečiji račun. ne vidim zašto bi mladi u hrvatskoj 2020 radili takve nedopustive i ružne stvari. tEK treba utvrditi zašto su to napravili, zaključio je.