Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Počeli radovi kojim će se 377 kuća spojiti na kanalizacijsku mrežu

15.06.2020. 15:44


Jutros su započeli radovi na izgradnji kanalizacijske mreže u MO Sinjoretovo. Gradonačelnik Branko Dukić sa suradnicima, predstavnicima Odvodnje i izvođača radova obišao je gradilište. Istaknuo je kako je izuzetno zadovoljan početkom spomenutih radova koji se odvijaju u isčekivanju natječaja za radove na aglomeraciji Zadar – Petrčane, a koji će nakon provedene javne nabave obuhvatiti Bokanjac, Kožino i Petrčane. Direktor Odvodnje Grgo Peronja izvjestio me je kako će se ovim projektom još 377 kuća spojiti na kanalizacijsku mrežu, a to znači da Grad Zadar grabi prema svome cilju, gradu bez crnih jama.
Ugovor za projekt Izgradnje kanalizacijske mreže na području MO Sinjoretovo s Vodoinstalacijom d.o.o. Zadar u iznosu od 27.770.876,76 kn bez PDV-a potpisan je 18. ožujka, a 25. ožujka 2020. i Ugovor za provedbu stručnog nadzora nad projektom Izgradnja kanalizacijske mreže na području MO Sinjoretovo sa Civil Engineering Consultancy d.o.o. Zadar u iznosu od 169.000,00 kn bez PDV-a.
Tijekom ožujka došlo je do eskalacije pandemije izazvane virusom COVID 19, a smirivanjem stanja omogućen je početak izgradnje 15. lipnja 2020. godine. Rok izvođenja radova je 25 mjeseci.
Ovim se projektom rješavaju oborinske i fekalne vode zasebnim kolektorima, razdjelnim sustavom odvodnje. Kolektori fekalne kanalizacije spojeni su na izgrađeni kolektor u Ulici Augustina Kažotića i direktno na UPOV Centar Zadar. Prikupljene oborinske vode ispuštaju se u potok Ričinu, nakon pjeskolova i kišnih rešetki s taložnikom. Područje obuhvata je istočno od potoka Ričine, čime je obuhvaćen velik dio četvrti Sinjoretovo. Sustav odvodnje izgraditi će se u ulicama: Danijela Farlattija, Ante Strgačića, don Vladislava Cvitanovića, Ignjata Joba, Knezova Draškovića, Matije Vlačića, Lovinačka, Ive Dulčića, Michiela Sanmichielija, Vjekoslava Karasa i Andrije Maurovića.
Ukupna duljina fekalne odvodnje iznosi 5.794 m, a oborinske odvodnje 3.308 m i 377 priprema za kućne priključke.