Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Sutra Bijelo oko i Jojo Rabbit

15.06.2021. 07:13


U srijedu 16. lipnja nas po riječima neprežaljenog Olivera očekuje prava ‘šaka suza, vrića smija’ uz komičnu dramu ‘’Jojo Rabbit’’ i za Oskara nominiranu kratkometražnu dramu ‘’Bijelo oko’’.
Radnja filma ‘’Jojo Rabbit’’ se zasniva na romanu ‘Nebo u kavezu’ autorice Christine Launens, a započinje kada usamljeni njemački dječak imena Jojo otkrije da njegova majka skriva mladu židovsku djevojku na svom tavanu. Jojo se, uz pomoć svog idiotskog imaginarnog prijatelja, Adolfa Hitlera, u ovoj satiri protiv mržnje, mora suočiti sa svojim slijepim nacionalizmom. Njegov svijet se tada okreće naopačke.
Za režiju i scenarij ovog neobičnog filma zaslužan je uvrnuti novozelandski redatelj, scenarist i glumac Taika Waititi dok glumačku postavu među ostalima čine: Roman Griffin Davis, Thomasin McKenzie, Scarlett Johansson, Taika Waititi te Sam Rockwell.
Uz Oskara za najbolji adaptirani scenarij koji je opravdano otišao u ruke autoru filma, ‘’Jojo Rabbit’’ je osvojio i brojna druga priznanja poput BAFTA-e ili Grammya.
Prije njegove projekcije nipošto nemojte propustiti pogledati izvanredan kratki, za Oskara nominirani film, ‘’Bijelo oko’’. Radnja ove napete izraelske drame prati muškarca koji pronalazi svoj ukradeni bicikl koji sada pripada neznancu. Pokušavajući ga vratiti, bori se da ostane čovjek.
Režiju i scenarij ‘’Bijelog oka’’ potpisuje Tomer Shusan, a u glavnim ulogama se pojavljuju Daniel Gad i Dawit Tekelaeb.
Ulaznice po cijeni od 25 kn mogu se kupiti svakim radnim danom u periodu od 09-13h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja (Poljana Branka Stojakovića – između Kazališta lutaka i Sv. Dominika) od 20:15h.
U slučaju kiše ili lošeg vremena projekcija se odgađa.
Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Kazalištem lutaka Zadar.