Samo za kvalifikacije potrošeno 70.000 kuna struje

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
visnjik
Sebastian GOVORČIN
Male dvorane ispod tribina velike bit će uređene do 15. rujna

Operativni trošak  održavanja dvorane i bazena na  Višnjiku, ovisno o cijeni energenata, prema procjenama izvedenim na temelju simulacije  korištenja glavne i četiri manje  dvorane tijekom 250 dana u  godini, kretat će se oko 30 milijuna kuna. Kao ulazne jednice  za izračun, uzeti su troškovi  pripreme i održavanja kvalifikacijskog turnira rukometaša  za Olimpijske igre u Pekingu  kao i okvirni prihod dobiven  iznajmljivanjem četiriju pomoćnih dvorana, koje se nerijetko spominju kao glavni izvori prihoda, a kako najavljuje  Dino Bailo, direktor Športskog  centra "Višnjik", trebale bi biti  gotove do 15. rujna ove godine.  Podsjetimo, do 15. rujna, kako  je najavljeno, u potpunosti će se  opremiti i jedna od četiri manje  dvorane koje se nalaze ispod  tribina, dok će u ostalim trima  biti postavljen parket i nužna  oprema.

- U tijeku je uređenje četiriju  pomoćnih dvorana koje se nalaze ispod tribina. Uređenje  pomoćnih dvorana je sada  prioritet, tako da do jeseni, točnije 15. rujna, očekujemo kako  će dvorane biti gotove. Nakon  toga, u hodu ćemo rješavati i  poslovne prostore, koji će, uz  kreativne i dobro osmišljene  sadržaje, kao i najam glavne i  pomoćnih dvorana, jamčiti  Višnjiku pozitivno poslovanje,  govori direktor Dino Bailo te  pojašnjava kako će poslovni  prostori sadržajno pratiti događanja u dvorani na Višnjiku,  bez obzira je li riječ o sportskim  ili glazbenim manifestacijama.

Govoreći o poslovanju  Športskog centra "Višnjik", direktor Bailo dotaknuo se i troškova vezanih za kvalifikacijski  turnir rukometaša za Olimpijske igre u Pekingu, koji su iznosili 114 tisuća kuna. Tako je,  od 15. svibnja do 1. lipnja, u  dvorani na Višnjiku potrošeno  70 tisuća kuna za struju, 20  tisuća kuna za čišćenje, 14 tisuća kuna za loživo ulje i 10  tisuća kuna za ostale troškove,  što su zajednički financirali  Grad Zadar i Hrvatski rukometni savez.

- Troškove uoči i tijekom kvalifikacijskog turnira na Višnjiku  zajednički su financirali Grad  Zadar i Hrvatski rukometni savez, kao što je ranije bilo i  dogovoreno, tako da s financijske strane nije bilo nikakvih  poteškoća. Da je sve proteklo u  najboljem redu, dokaz je i ponovni dolazak rukometaša u  Zadar na pripreme za Olimpijske igre. U ovom slučaju,  troškove vezane za korištenje  dvorane na Višnjiku snosit će  Hrvatski rukometni savez. Koliki će sada troškovi biti teško je  procijeniti prije dovršetka troškovnika, što se očekuje kroz  nekoliko sljedećih dana, navodi  Dino Bailo, direktor Športskog  centra, gdje od 1. lipnja ove  godine dužnost zamjenika direktora obnaša Mirko Sičić, dosadašnji glasnogovornik.

Višnjik može računati na pomoć Grada

Zadarski gradonačelnik Živko Kolega, na posljednjoj prošlogodišnjoj sjedici Gradskog vijeća najavio je pomoć ŠC Višnjik  iz proračuna Grada Zadra, dok poslovni prostori ne zažive,  odnosno dok ne budu mogli u poslovnom smislu održavati  dvoranu i bazen. To što je gradonačelnik Kolega najavio,  realizirano je već tijekom kvalifikacijskog turnira rukometaša za  Olimpijske igre u Pekingu, gdje se Grad Zadar pojavio u ulozi  suorganizatora te snosio dio financijskih troškova. Kako je  potvrdio i Boris Artić, pomoćnik pročelnice Ureda Grada Zadra,  ŠC Višnjik i dalje može računati na financijsku pomoć Grada  Zadra, koji je, kako Artić kaže, trgovačko društvo, te na početku,  u povojima, i pomoć mu je potrebna.

 

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno