Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Trebaju nam još dva kvalitetna igrača

Autor: Šime Ćurko

14.07.2008. 22:00
Trebaju nam još dva  kvalitetna igrača

Foto: Vedran SITNICA



Treba učiniti sve da uključivanje mlađih, koje će biti nužno kad počne sezona, prođe što bezbolnije – kaže Parmaković
Ninoslav Parmaković u Zadru je godinu dana.  U tom periodu potvrdio se kao  standardni prvotimac na poziciji stopera, a iz sastava ga  mogu izbaciti samo kartoni i  eventualno ozljede. O ambicijama u novoj sezoni Parmaković kaže:
– Iza nas su tri pripremne  utakmice u kojima smo odigrali dosta šaroliko. Iako nismo pobijedili, najbolju igru  pokazali smo protiv SLASK-a.  U ovom periodu prognoze su  uvijek nezahvalne, tek kad  počne prvenstvo znat ćemo  koliko smo dobro radili. Za  sada nemamo razloga biti nezadovoljni, u Sloveniji smo  imali odlične uvjete i rezultati  bi trebali doći.
U odnosu na prošlu sezonu  momčad je napustio Danijel  Subašić, a nova imena su Marin Batur i Jozo Pletikosić.
– Kad smo svi spremni možemo pobijediti svakoga. Uigrani smo od prošle sezone, a  dio igrača u Zadru je već godinama i većina nas dobro se  poznaje. Kad ne bismo imali  puno izostanaka rekao bih  ono što sam rekao i na početku  prošle sezone, a to je da bismo  mogli završiti na šestom mjestu. No, bez dovođenja najmanje jednog, a smatram da su  potrebna i dva kvalitetna igrača u sljedećoj sezoni bit će jako  teško.
Na klupi će uglavnom sjediti igrači s minimalnim ili  nikakvim prvoligaškim iskustvom, a Parmaković to ističe  kao moguću poteškoću.
– Ljudi koji vode klub određuju ambicije i smjer u kojem  Zadar treba ići i s te strane  poštujem svaku njihovu odluku. Ono što mogu reći iz dosadašnje prakse jest to da mladim igračima bez iskustva nije  lako kad krenu ligaške utakmice i kad teret osvajanja bodova padne na njihova leđa.  Zadar danas ima 12-13 uglavnom iskusnih igrača koji su  lani pokazali koliko možemo  kad smo kompletni. Treba,  međutim, učiniti sve da uključivanje mlađih, koje će biti  nužno kad počne sezona, prođe što bezbolnije.
Situacija sa Želimirom Terkešom još nije riješena.
– S njim ili bez njega mi smo  sasvim druga momčad. Terkeš  je naš najbolji igrač prema naprijed i ono što smo od njega  dobili prošle sezone, ukoliko  zaista ode, bit će teško nadoknaditi. Kad je riječ o Terkešu želim mu da nađe dobar  klub u kojem će i financijski  dobro proći. Opet, gledajući  našu momčad i to koliko bi nas  njegov odlazak oslabio, ne bih  imao ništa protiv da ostane.


Subašić je najbolji igrač Hajduka
Iako zahtjev Zadra da se utakmica 1. kola s Hajdukom 27.  srpnja umjesto na Stanovima odigra na Poljudu još službeno nije  poslan pred Udruženje Prve HNL, zamjena domaćinstava između Zadra i Splićana je gotovo sigurna opcija. Time bi Zadar  dobio dragocjeno vrijeme za rješavanje svih potencijalnih prepreka oko problematike zvane licencija. Po toj kombinaciji prvu  utakmicu na svom stadionu Zadar bi trebao igrati 10. kolovoza  protiv Osijeka, a u međuvremenu ga očekuje gostovanje kod  Slaven Belupa.
– Volio bih da za početak imamo nekog lakšeg protivnika od  Hajduka. Raspored nam nije išao na ruku, iako nas ovakvog  Hajduka ne treba biti strah. Bez obzira na igrače koje su Splićani  doveli, to nije momčad s kojom ne bismo mogli izvući povoljan  rezultat. Moja je procjena da je Danijel Subašić danas najbolji  igrač Hajduka i jedino nas može zabrinuti ukoliko bude u formi  kao na utakmici s Napolijem – kaže Parmaković.


Reflektori na 45 metara
Danas bi trebala početi montaža rasvjetnih stupova na četirima pripremljenim temeljima uz  igralište. Reflektori će imati impresivnih 45 metara visine. Posao će završiti montažom  rasvjetnih tijela, a rok za izvođača radova, tvrtku Dalekovod je, tvrdi Novica Erlić, 20. srpnja. Na  prostoru gdje je nekad bila srušena tribina uredit će se podloga na kojoj će biti pokretne kućice  za pričuvne igrače, a Erlić je najavio i da će se zamijeniti okviri golova. Umjesto dosadašnjih  željeznih igrači će ubudući gađati prema aluminijskim okvirima. Čim se sve zgotovi kreće  zahtjev prema Odjelu za licenciranje HNS-a koji bi potom trebao izaći na teren i uvjeriti se da  su uvjeti na Stanovima dovoljni da Zadar igra na svom, a ne na stadionu u Šibeniku.