Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Zadarski dan “Srebrnog šaptača”

Autor: Ida Štulić

14.07.2008. 22:00
Zadarski dan  “Srebrnog šaptača”

Foto: Adam VIDAS



Izgrađen je 2001. godine, a krasi ga deset bogato opremljenih paluba kojima upravljaju 294 člana posade. Kapacitet broda predviđen je za 382 gosta. Inače, cruiser je na putu iz Venecije za Dubrovnik s 327 putnika iz raznih krajeva svijeta
U Zadar je u  sklopu krstarenja po Jadranu  jučer u jutarnjim satima uplovio cruiser “Silver Whisper”.  Inače, cruiser je na putu iz  Venecije za Dubrovnik s 327  putnika iz raznih krajeva svijeta. “Srebni šaptač” jedan je  od najluksuznijih cruisera u  vlasništvu “Silver Sea Cruisers” s Bahama. Izgrađen je  2001. godine, a krasi ga deset  bogato opremljenih paluba  kojima upravljaju 294 člana  posade. Kapacitet broda  predviđen je za 382 gosta.  Naravno, onih punijeg džepa.
– Ne znamo točno koliko  gosti moraju izdvojiti novca za  ovakav jedan luksuz, ali pretpostavka može biti oko 1.000  dolara dnevno, izjavio je  agent Miroslav Pintarić iz  Lučke uprave.
Ovaj luksuzni “brodić” pokreću strojevi koji omogućuju  postizanje brzine plovidbe od  21 čvora. Za vrijeme takvog  putovanja gosti mogu vrijeme  provoditi u jednom od sedam  barova i lounge barova, dok se  njihove dame u beauty centru  mogu posvetiti sebi. Putnici  željni zabave, večernje sate  mogu provesti u casino baru,  discu ili showroomu. Cruiser  nudi i fitness programe, terene za golf, jogging stazu te  bazen za osvježenje i rekreaciju. Putnici koji su se  odlučili za obiteljsko krstarenje, ne moraju brinuti za  sigurnost ili za nedostatak  zabave za svoju djecu. Na  raspolaganju im je babysitting, dječja igraonica, bazen  za djecu, a za tinejdžere TeenCenter. “Srebrni šaptač” onima mirnije naravi na raspolaganje stvalja knjižnice i  čitaonice, trgovine i dizala.  Sobe su opremljene TV opremom, telefonom, sigurnosnim  kodovima i 24-satnom poslugom.
Iako je gostima omogućena  jako dobra i kvalitetna zabava  na cruiseru, poznato je kako  su mnogi željni sići i prošetati  gradom u kojem pristaju.