Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Diva koja čvrstim koracima ide naprijed

Autor: Tomislav Jerak

14.07.2009. 22:00
Diva koja čvrstim koracima ide naprijed

Foto: Filip BRALA



Na koncertu Natali Dizdar slušatelji će čuti pjesme s prvog i drugog albuma te nekoliko Natalinih najdražih covera
Ovog petka u Arsenalu Zadrani će imati priliku poslušati koncert jedne od najpopularnijih mladih pjevačica današnjice, Natali Dizdar. U svojoj kratkoj karijeri Natali se slušateljima prikazala kao pjevačica s jedinstvenim stilom, koja se ne obazire na trendove i koja čvrstim koracima ide naprijed.
Četiri godina nakon njezinog prvijenca, albuma jednostavno nazvanog Natali, ova pjevačica se publici predstavila s novim glazbenim uratkom – albumom “Pronađi put” u izdanju matične agencije “Agapa”, koji jako dobro kotira na hrvatskim top listama.
Jedna je od rijetkih, kojoj je nastup u reality showu pomogao naći put do slave, a razlog tome su njezine glasovne mogućnosti kojima je odmah osvojila publiku.
Gledajući unatrag, kako gledaš na svoje iskustvo u reality showu?
– Mislim da sam imala sreću što sam sudjelovala baš u tom prvom reality showu, koji je bio najgledaniji. Ekipa je super odradila svoj posao, dok su danas stvari ipak malo drugačije.
Kako si se na početku nosila s iznenadnom slavom? Iako nisi pobijedila, odmah si bila favorit, a i jedina si natjecateljica koja je postigla zavidnu pjevačku karijeru.
– Moram priznati da je u početku bilo jako teško. Kako inače ne volim pozornost, osim kada sam na pozornici, našla sam se u jednom posve drugom svijetu. Odjednom sam imala sve te neke obaveze i odgovornosti, a imala sam samo 19 godina. Jedno vrijeme sam se žestoko opirala slavi i svim promjenama, ali kada mi se počela događati muzika, moje prve pjesme, album, sve je nekako došlo na svoje.
Nedavno se u CD shopovima našao tvoj novi album “Pronađi put”. Kako si zadovoljna njim u konačnici i kakva je za sada reakcija publike?
– Prezadovoljna sam. Ovo ljeto imam puno kocerata, već sam bila u Zagrebu i Sarajevu i publika na koncertima već sada pjeva sve pjesme s drugog albuma. To je super osjećaj, najljepši kolektiv koji mogu doživjeti. Tu je naravno i kritika koja je album prozvala najboljim pop albumom u zadnjih 10 godina.
Ove godine si nastupila i na HTV-u u showu Zvijezde pjevaju. Kako je taj nastup utjecao na daljni tijek tvoje karijere?
– To je bilo stvarno unikatno iskustvo u mom životu i karijeri. Osobno sam se super zabavila i upoznala puno dragih ljudi, što od televizijske ekipe, što od samih natjecatelja. Profesionalno mi je puno pomoglo, jer se show odvijao u vrijeme izlaska mog albuma i to je bio odličan trenutak i prilika za promociju albuma. Mislim da sam super odradila svoj dio u showu i naravno imala sam sreće s partnerom Draženom Čučekom, koji zaista prekrasno pjeva. Drago mi je da smo pobijedili i da smo se publici tako svidjeli.
Poznata si kao jedna od najbolje odjevenih žena na hrvatskoj sceni. Tko se brine za tvoj styling – ti sama ili stilisti?
– Hvala na komplimentu. Za moj styling zadužena je Goga Bosak koja svoj posao, i to izvrsno, radi gotovo od samog početka.
Ovo je vaš prvi veliki koncert u Zadru. Zašto tek sada?
– Možemo ga tako nazvati, jer je ovo prvi put da u Zadru izvodimo pjesme s mog novog albuma, dakle ovo je zapravo svojevrsna premijera. Na koncertu će slušatelji moći čuti i pjesme s prvog albuma te nekoliko meni najdražih covera, jedan jako fini glazbeni program. U Zadru sam nastupala već tri puta, ali u Arsenalu, za koji smatram da je najljepši prostor u cijeloj Hrvatskoj, mi je prvi put.
Kakvi su vam planovi za budućnost?
– Nastavljam s promotivnim koncertima, moj singl “Stranac” je vani i jako se puno sluša. Cijelo ljeto mi je prilično radno, a onda ove zime putujem u Australiju gdje ću također nastupati. Jako se radujem tome, jer imam australsko državljanstvo, a nikad tamo nisam bila.
Hoćete li ovo ljeto “ukrasti” nekoliko dana i otputovati negdje? Gdje vam je najdraže ljetovati?
– Ukrast ću desetak dana nakon Umaga i Tuzle u kojoj imam koncert krajem sedmog mjeseca i otputovat s prijateljima u Grčku. Tamo ćemo ostati koliko mi posao dopusti. Jedva čekam jer idemo s autom. Čeka nas prava pustolovina, što meni savršeno odgovara.
Jedna si od rijetkih pjevačica na hrvatskoj glazbenoj sceni koja može pjevati dosta različitih žanrova. Kako čuvaš glas, koji je ipak tvoja najvažnija investicija?
– U principu nemam neke posebne metode. Nepušač sam i trudim se manje izlaziti kad imam koncerte, jer izlasci i malo sna su za mene najgori udarac na glasnice.